Nasi goreng

Nasi Goreng je tradiční indonéský pokrm z rýže a zeleniny. Jde v podstatě o smaženou rýži, kterou si dělám pokaždé, když mi zbyde z nějakého jídla vařená rýže navíc. Je to vlastně naprostá rychlovka. Na Nasi Goreng se nejlépe hodí rýže basmati, protože po uvaření nelepí, a tak Vám z ní během smažení nevznikne kaše (proto zde opravdu nedoporučuji například jasmínovou). Hodí se ale i jakákoliv hnědá či pololoupaná rýže, ty se ale zase mnohem déle vaří.

Broccolicious

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 500 g vařené rýže basmati
  • 3 lžíce rostlinného oleje
  • 1 cibule
  • 1 mrkev
  • 2 řapíky celeru
  • hrstka mražené kukuřice
  • hrastka mražených fazolkových lusků
  • 1/2 chilli papričky
  • 3 lžíce tmavé sójové omáčky
  • 1 zarovnaná lžíce Nasi Goreng pasty

Postup

1

Na velké pánvičce či ve woku si rozehřejeme olej a přidáme na proužky nakrájenou cibuli a na proužky nakrájenou mrkev (proužky z mrkve dělám obyčejnou škrabkou na zeleninu). Obojí necháme trošku opéct. Poté přidáme kukuřici, zelené fazolky, nakrájený řapíkatý celer a najemno nakrájené chilli. Vše zhruba 5 minut restujeme.

2

Poté do pánvičky přidáme Nasi Goreng pastu a vsypeme uvařenou rýži. Ochutíme sójovou omáčkou, pořádně promícháme a rýži ještě zhruba 3 minuty smažíme.

Poznámka

Nasi Goreng pastu seženete například v Tescu, je opravdu dost pikantní (málem mě to zabilo, když jsem se ji rozhodla ochutnat jen tak na špičku lžičky :D ) a dost autenticky Vám jídlo dochutí. Obejdete se ale i bez ní, jen pak můžete do jídla přidat trochu více chilli a rozhodně česnek :)

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Cuketový quiche s kozím sýrem

Losos v teriyaki marinádě

Salát z pečené z dýně hokkaido a červené řepy s ořechy

Tofu směs s chilli omáčkou

Květák s tymiánem pečený v troubě

Těstovinový salát s domácím balkánským sýrem

Recept na poctivé domácí těstoviny bez speciálního vybavení

Grilované špízy z kuřecího masa a zeleniny

Zeleninové sushi

Rychlý a výživný fazolový salát s tuňákem a červenou cibulí

Mexický těstovinový salát

Famózní bramborová koprovka