Caesar salát

Nedávno jsem si říkal, že bych mohl zkusit poprvé udělat nějaký ten salát. Volba padla na Caesar salát. Přiznám se, že takový salát jsem jedl v restauracích asi jen dvakrát, věděl jsem co od toho očekávat. Ale ejhle! Postupně jsem se začetl co opravdu má caesar salát obsahovat. Vlastně to, co dostane člověk v našich restaurací ve skutečnosti žádný caesar salát. Ve skutečnosti je to maximálně směs salátů maximálně tak pro králíky s kuřecím masem. Člověk se furt učí a poznává a tak jsem se vrhnul na caesar salát tak jak má být. Samozřejmě receptů je na netu miliarda a tak teď už bude o jeden navíc

Jarda Poustecký

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

INGREDIENCE:

  • 1 ks římského salátu
  • bloček parmazánu vcelku
  • 1 ks menší bagety (nejlépe den staré, nebude tak měkká)

ZÁLIVKA:

  • 2 ks čerstvých žloutků
  • 1 čajová lžička estragonového vinného octa (poku máte estragon a vinný ocet, můžete jej smíchat a vylouhovat)
  • 1 – 2 čajové lžičky dijonské horčice (dle chuti)
  • 100 ml olivového oleje
  • 1 ks stroužku česneku
  • 4 ks filet z ančoviček (sardele)
  • 1 – 2 čajové lžičky cukru
  • sůl a pepř

Postup

1

Římský salát si rozděláme na jednotlivé listy a pořádně omyjeme a necháme okapat nebo zabalíme do utěrky. Bagetu zbavíme kůrky a nakájíme na menší kousky. Ty pak lehce osmahneme na pánvi a použijeme jako krutony.

2

Ve střední misce si smícháme žloutky, estragonový vinný ocet, dijonskou horčici, olivový olej, ančovičky, prolisovaný nebo najemno nakrájený stroužek česneku, cukr, sůl a pepř. Nejlépe metličkou.

3

Dle chuti případně dosolíme nebo dopepříme.

4

Necháme chvilku odstát a mezitím si nakrájíme římský salát a připravíme osmahnuté krutony.

5

Hotovou zálivku smícháme se salátem ve větší míse a například pomocí škrabky na brambory nastrouháme parmazán, který se salátem promícháme. Parmazán dodá chuť.

6

Servírujeme do hlubokého talíře nebo misky, přidáme krutony, nastrouháme čerstvé plátky parmazánu a máme hotovo

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Snadné křupavé fazole a cizrna s kořením pečené v troubě

Cizrna se zeleninou a rýží na indický způsob

Makaróny s bazalkovým pestem, tofu a rajčaty

Dýňová roláda s vanilkovým krémem

Dýňové čtverečky s vanilkovým krémem a skořicí

„Obrácený“ švestkový koláč s kardamomem a skořicí

Pečené kuřecí závitky s pestem a slaninou

Rychlé špagety z jedné pánve

Vepřové žampionové kapsy obalené do křupavého kabátku z brambor

Americká klasika – snadné domácí Corn Dogy

Dýňová polévka

Citrónové špagety a parmezánové kuře