Římský salát si rozděláme na jednotlivé listy a pořádně omyjeme a necháme okapat nebo zabalíme do utěrky. Bagetu zbavíme kůrky a nakájíme na menší kousky. Ty pak lehce osmahneme na pánvi a použijeme jako krutony.
Ve střední misce si smícháme žloutky, estragonový vinný ocet, dijonskou horčici, olivový olej, ančovičky, prolisovaný nebo najemno nakrájený stroužek česneku, cukr, sůl a pepř. Nejlépe metličkou.
Dle chuti případně dosolíme nebo dopepříme.
Necháme chvilku odstát a mezitím si nakrájíme římský salát a připravíme osmahnuté krutony.
Hotovou zálivku smícháme se salátem ve větší míse a například pomocí škrabky na brambory nastrouháme parmazán, který se salátem promícháme. Parmazán dodá chuť.
Servírujeme do hlubokého talíře nebo misky, přidáme krutony, nastrouháme čerstvé plátky parmazánu a máme hotovo