Mangold nakrájíme na proužky, vložíme do vroucí osolené vody a 2 minuty necháme spařit. Poté scedíme a propláchneme ledovou vodou. Necháme okapat a přebytečnou vodu vymačkáme.
Mascarpone vymícháme s kysanou smetanou, vejcem, utřeným česnekem, koprem dohladka a osolíme.
Lososa nakrájíme na pruhy, které osolíme, opepříme a zprudka opečeme na pánvi z obou stran tak, aby uvnitř zůstal syrový. Natrháme na kusy.
Listové těsto si vyválíme a vyložíme jím nižší vymaštěnou koláčovou formu. Na těsto naneseme mascarponovou směs, rozložíme na ni mangold, kousky lososa, rozpůlená rajčátka, která malinko posolíme a dáme péci do vyhřáté trouby na 200C. Pečeme zhruba 20-25 minut. Po vyjmutí z trouby posypeme nastrouhaným parmazánem.