Čokoládová roláda

Ingredience na 10 porcí
Těsto
- 4 vejce
- 1/3 hrnku hladké mouky
- 1/4 hrnku kakaa neslazeného
- 1/4 hrnku cukru
- lžička soli
- 1 lžička vanilkového cukru
Krém
- 150g másla
- vejce
- 4 lžíce cukru
Postup
Celkový čas přípravy: 45 min
V jedné míse si vyšleháme vejce a cukr.
Dejte tuto mísu nad hrnec s vodou ale mísa se nesmí dotykat vody. Pokud voda přijde k varu mísu dáme na stranu. Vejce šleháme dokud se nevytvoří pěna.
Přidáme kakao, mouku, sůl a jemně vmícháme.
Hotové těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem. A pečeme 3-5 minut na 150°C
Upečenou placku srolujeme dokud je ještě teplá a mezi tím než vychladne si připravíme krém. Krém vyšleháme z cukru, vejce a másla.
Poté placku rozvineme potřeme krémem a znovu srolujeme v roládu. A na konec nakrájíme a podáváme.
Mohlo by vás zajímat: