Veganské celozrnné bábovičky s malinovým sirupem

Bábovičky jsou plné zdraví a chuti. Jejich vláčná konzistence a ovocná chuť potěší nejen milovníky zdravého jídla, ale i hříšníky, kteří dychtí po sladkém. Nejen na víkend, ale kdykoliv si můžete vykouzlit tuto vynikající snídani anebo zdravý dezert.

Vařeniště.cz

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 40 g ovesných vloček
  • 140 ml sójového mléka
  • 40 g třtinového cukru (nejlépe tmavý cukr muscovado)
  • 80 g zralého banánu
  • 60 g celozrnné mouky (pšeničné)
  • 20 g hladké mouky
  • 5 g kypřicího prášku s vinným kamenem (nebo kypřicího prášku do pečiva) (prodává např. Dr. Oetker nebo seženete v obchodě se zdravou výživou)
  • olej na vytření báboviček
  Malinový sirup:
  • hrst malin
  • 1 polévková lžíce cukru
  Na dohotovení:
  • moučkový cukr na posypání
  • sójový jogurt nebo smetana
  • maliny na ozdobení

Postup

1
Ovesné vločky nasypejte spolu s cukrem do hrnce a zalijte sójovým mlékem. Zahřejte na takovou teplotu, kdy vás po ponoření začne pálit prst. Nechte alespoň 20 minut odležet.
2
Bábovičky o průměru 7 cm vymažte olejem a vyskládejte je na plech. Troubu předehřejte na 180 ̊C.
3
V misce rozmačkejte vidličkou banán na kaši. Smíchejte oba druhy mouky, vinný kámen a přidejte k banánu do misky. Přidejte namočené vločky, důkladně promíchejte vařečkou.
4
Bábovičky naplňte těstem a pečte 30 minut.
5
Po upečení nechte bábovičky chvíli vychladnout. Poté je vyklopte.
6
Maliny nasypte do kastrůlku, přisypte cukr a podlijte troškou vody. Vařte 3–5minut do zhoustnutí.
7
Do bábovičky nalijte sirup (pokud je zezdola děravá, vložte do otvoru trochu jogurtu nebo smetany). Navrch dejte trochu jogurtu a ozdobte malinou a posypte moučkovým cukrem.

Poznámka

Do báboviček můžete podle vaší chuti přidat lžíci kakaa nebo karobu.
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Zdravá citronovo-čočková polévka s kurkumou

Video: 7 jedinečných japonských dezertů

velikonoční tvoření s dětmi_čarujeme.cz1

Čočkový hummus – novinka mezi pomazánkami

Dort s ricottovou náplní, ovocným přelivem a bez mouky

Máslové sušenky s brusinkami a bílou čokoládou nejen na Vánoce

Velikonoční beránek zdravější varianta

Brownies

Slané mrkvové sušenky

Černá rýže s brokolicí a medovým tofu

Rukolové trubičky s dvěma druhý náplní

Ovesná kaše s ovocem bez rafinovaného cukru hotová přes noc

Slané bezlepkové vafle z dýně hokaido