Veganské celozrnné bábovičky s malinovým sirupem

Bábovičky jsou plné zdraví a chuti. Jejich vláčná konzistence a ovocná chuť potěší nejen milovníky zdravého jídla, ale i hříšníky, kteří dychtí po sladkém. Nejen na víkend, ale kdykoliv si můžete vykouzlit tuto vynikající snídani anebo zdravý dezert.

Veganské celozrnné bábovičky s malinovým sirupem

Ingredience na 6 porcí

  • 40 g ovesných vloček
  • 140 ml sójového mléka
  • 40 g třtinového cukru (nejlépe tmavý cukr muscovado)
  • 80 g zralého banánu
  • 60 g celozrnné mouky (pšeničné)
  • 20 g hladké mouky
  • 5 g kypřicího prášku s vinným kamenem (nebo kypřicího prášku do pečiva) (prodává např. Dr. Oetker nebo seženete v obchodě se zdravou výživou)
  • olej na vytření báboviček

 
Malinový sirup:

  • hrst malin
  • 1 polévková lžíce cukru

 
Na dohotovení:

  • moučkový cukr na posypání
  • sójový jogurt nebo smetana
  • maliny na ozdobení

Postup

Celkový čas přípravy: 60 min

1

Ovesné vločky nasypejte spolu s cukrem do hrnce a zalijte sójovým mlékem. Zahřejte na takovou teplotu, kdy vás po ponoření začne pálit prst. Nechte alespoň 20 minut odležet.

2

Bábovičky o průměru 7 cm vymažte olejem a vyskládejte je na plech. Troubu předehřejte na 180 ̊C.

3

V misce rozmačkejte vidličkou banán na kaši. Smíchejte oba druhy mouky, vinný kámen a přidejte k banánu do misky. Přidejte namočené vločky, důkladně promíchejte vařečkou.

4

Bábovičky naplňte těstem a pečte 30 minut.

5

Po upečení nechte bábovičky chvíli vychladnout. Poté je vyklopte.

6

Maliny nasypte do kastrůlku, přisypte cukr a podlijte troškou vody. Vařte 3–5minut do zhoustnutí.

7

Do bábovičky nalijte sirup (pokud je zezdola děravá, vložte do otvoru trochu jogurtu nebo smetany). Navrch dejte trochu jogurtu a ozdobte malinou a posypte moučkovým cukrem.

Poznámka

Do báboviček můžete podle vaší chuti přidat lžíci kakaa nebo karobu.

Mohlo by vás zajímat: Fitness a zdravé, Recept bez chodu, Veganské, Vegetariánské

Hodnocení a komentáře

Filip

Filip

Miluji to!

Odpovědět

pro přidání komentáře