fbpx

Netradiční lasaně s žampiony a čabajkou

Milovníci lazaní pozor. Tento recept je naprostým unikátem a chuťovou senzací mezi všemi recepty. Buďte odvážní a vyzkoušejte lasaně s krůtím masem, žampiony a lehce pikantní čabajkou.

  • Čas vaření: 40 minut
  • Porce: 8 – 10
Recept na lasagne s čabajkou a houbami

Ingredience

Omáčka

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 střední cibule, nakrájená
  • 3 stroužky česneku, nadrcené
  • 800 g rajčatového protlaku
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička mletého černého pepře
  • 2 lžičky oregána
  • 2 lžičky bazalky

Maso

  • 1 1/4 kg mletého krůtího masa
  • 240 g žampionů, nakrájených na plátky

Lasaně

  • 800 g ricotty
  • 2 vejce, lehce rozšlehané
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička mletého černého pepře
  • 1/2 hrnku čerstvé petrželky, nasekané
  • 9 plátů lasaní, uvařených
  • 180 g čabajky, nakrájené na plátky
  • 4 hrnky strouhaného eidamuPizza-Lasagna-Real-Housemoms

Postup

1

Předehřejte troubu na 180 °C.

2

V velkém hrnci rozehřejte lžíci olivového oleje, přisypte cibuli, sůl a pepř. Nechte restovat 5 minut.

3

Poté přidejte česnek, rajčatový protlak, oregáno a bazalku. Dobře zamíchejte a nechte 15 minut probublávat.

4

Na masovou náplň rozehřejte ve velké pánvi druhou lžíci oleje. Přidejte krůtí maso a dobře jej rozdělte a orestujte. Poté vyndejte hotové maso z pánve na talíř a vyměňte jej za žampiony. Restujte je do měkka a poté přidejte k masu.

5

Smíchejte ricottu, vejce, sůl, pepř a petrželku v míse.

6

1/4 hrnku omáčky nalijte na dno zapékací mísy o velikosti 20 x 30 cm. Na ni položte 3 pláty uvařených těstovin, namažte 1/3 množství ricotové směsi, na ni opět trochu omáčky a nakonec 1/3 množství strouhaného sýra.

7

Další vrstvu utvořte z 1/3 množství masovo-žampionové směsi a pokryjte plátky čabajky.

8

Toto zopakujte do vypotřebování surovin a poté dejte péct přibližně 20 až 30 minut, nebo dokud se sýr nahoře nerozteče.

Mohlo by vás zajímat:
pečení slané recepty snadné recepty žampiony Těstoviny

Zdroj: realhousemoms.com

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře