Netradiční lasaně s žampiony a čabajkou
Milovníci lazaní pozor. Tento recept je naprostým unikátem a chuťovou senzací mezi všemi recepty. Buďte odvážní a vyzkoušejte lasaně s krůtím masem, žampiony a lehce pikantní čabajkou.
- Čas vaření: 40 minut
- Porce: 8 – 10

Ingredience
Omáčka
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 střední cibule, nakrájená
- 3 stroužky česneku, nadrcené
- 800 g rajčatového protlaku
- 1 lžička soli
- 1 lžička mletého černého pepře
- 2 lžičky oregána
- 2 lžičky bazalky
Maso
- 1 1/4 kg mletého krůtího masa
- 240 g žampionů, nakrájených na plátky
Lasaně
Postup
Předehřejte troubu na 180 °C.
V velkém hrnci rozehřejte lžíci olivového oleje, přisypte cibuli, sůl a pepř. Nechte restovat 5 minut.
Poté přidejte česnek, rajčatový protlak, oregáno a bazalku. Dobře zamíchejte a nechte 15 minut probublávat.
Na masovou náplň rozehřejte ve velké pánvi druhou lžíci oleje. Přidejte krůtí maso a dobře jej rozdělte a orestujte. Poté vyndejte hotové maso z pánve na talíř a vyměňte jej za žampiony. Restujte je do měkka a poté přidejte k masu.
Smíchejte ricottu, vejce, sůl, pepř a petrželku v míse.
1/4 hrnku omáčky nalijte na dno zapékací mísy o velikosti 20 x 30 cm. Na ni položte 3 pláty uvařených těstovin, namažte 1/3 množství ricotové směsi, na ni opět trochu omáčky a nakonec 1/3 množství strouhaného sýra.
Další vrstvu utvořte z 1/3 množství masovo-žampionové směsi a pokryjte plátky čabajky.
Toto zopakujte do vypotřebování surovin a poté dejte péct přibližně 20 až 30 minut, nebo dokud se sýr nahoře nerozteče.
Mohlo by vás zajímat:
pečení slané recepty snadné recepty žampiony Těstoviny
Zdroj: realhousemoms.com
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře