Křehké broskvové řezy s borůvkami

V sezóně broskví začnete přemýšlet - co s nimi. A protože když dozrávají broskve můžete i obvykle do lesa načesat i pár borůvek, můžete tyto dvě plodiny dokonale zkombinovat v tomto koláči. Broskve a borůvky se k sobě výborně hodí a s přípravou tohoto jednoduchého a poměrně rychlého koláče Vám mohou pomoct i Vaše děti...

TheKacabi

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 200g listového těsta
  • 3 lžíce cukru
  • 4-5 broskví
  • šálek borůvek
  • 3 lžíce řeckého jogurtu/tvarohu
  • 2 lžíce meruňkového nebo broskvového džemu
  • 1 lžíce hladké mouky (+ extra pro vyválení)

Postup

1

Na plech nachystejte pečící papír. Vál si pomoučněte a vyválejte listové těsta přibližně do velikosti vašeho plechu - spíš trochu menší. (já měla cca 45x30cm)

2

Troubu rozehřejte na 200°C. Nožem lehounce nařízněte asi 2 cm od okraje (viz foto). Neprořízněte. Vidličkou pak napíchejte střed.

3

Okraj posypte asi lžící krupicového cukru. Dejte péct, dokud těsto lehounce nezezlátne. (cca 6-7 minut).

4

Smíchejte jogurt (neb tvaroh) se lžící marmelády a 1 lžící cukru. Směsí potřete vnitřek těsta až k naříznutým okrajům.

5

Broskve vypeckujte a nakrájejte na tenčí měsíčky. Vyšlo mi asi 10 měsíčků z jedné broskve. Dejte do mísy, přidejte omyté borůvky, zasypte zbylým cukrem a zaprašte lžící mouky. Lehce prsty promíchejte. Pak měsíčky naskládejte dle libosti na těsto. Posypte borůvkami a pečte dalších cca 5 minut na 180°C.

6

Rozmíchejte zbylý džem s malým množstvím vody (1-2 lžičky) a mašlovačkou potřete vršek koláče. Dejte ještě na 1-2 minutky zapéct. Při pečené dbejte na to, aby se těsto nepřipálilo - uvedené doby pečení jsou orientační a můžou se lišit i podle druhu trouby.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Špagety s pestem a ricottou

Italská pizza

Vepřová pečeně s houbami

Celerovo-mrkvové pyré

Rizoto s hříbky

Špagety s omáčkou z domácích rajčat a cukety

Čokoládový fondant

Špagety alla matriciana s rajčaty a vepřovou šunkou

Bezlepkové slané krekry z hrachového těsta

Bezlepkové mandlové sušenky hotové za 15 minut

Vejce s pikantní zeleninou a kuskusem

Indická květáková rýže s kokosovým mlékem