
Ingredience:
500 ml smetana ke šlehání
1 ks vanilkový lusk / vanilkový cukr
10 g krupicový cukr
3 balíčky Pedro Medvídci
2 lžičky práškové želatiny
Krok 1
Želé část
Nad vodní lázní rozpustíme v nerezové misce Pedro Medvídky (červené / mix barev dle libosti), které lijeme do poloviny servírovacích sklenic. Dáme zachladit na 2 hodiny do lednice.
Krok 2
Smetanová část:
500 ml smetany ke šlehání smícháme s jedním vanilkovým cukrem (nebo se dření z poloviny vanilkového lusku a 10 g krupicového cukru). Lehce ohřejeme a důkladně promícháme se dvěma lžičkami práškové želatiny, kterou jsme si předtím nechali na 10 minut rozpustit se lžící vody.
Krok 3
Smetanovou část lijeme na ztuhlou želatinovou. Poté necháme 4 hodiny v chladničce. Po zatuhnutí můžeme servírovat.
Pro lepší estetický efekt je lepší želé nalévat do sklenic, které jsou „v šikmé poloze“.