
Suroviny:
Nejprve si v hrnečku smícháme vlažné mléko, lžíci cukru a rozdrobené droždí a necháme vzejít kvásek.
V míse si smícháme oba druhy mouky, sůl, med, 1 vejce, přilijeme kvásek a vypracujeme těsto, které dáme na hodinu kynout na teplé místo.
Z nakynulého těsta si vytvarujeme placku, na kterou doprostřed položíme na kostičky nakrájený sýr, či jinou náplň dle vašeho výběru. Náplň do těsta "zavřeme", vytvoříme z naplněného těsta kouli (z těsta si odložíme dvě menší kuličky na ježkovy nožičky) a na plechu vyloženém pečicím papírem vytvarujeme tělo ježka.
Připlácneme nožičky, bodliny vytvoříme nastříháním těsta nůžkami a hrozinkami (nebo jiným sušeným ovocem) vytvoříme oči a čumák. Ježka potřeme rozšlehaným vajíčkem.
Dáme péct na 200° na cca 30 minut.
Ježka si můžete namazat máslem, chutná výborně ale i samotný. Přidáte-li do těsta více medu, bude chutnat jak mazanec.