Koláč s červenou řepou a ricottou

Vařeniště.cz

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Těsto:

  • 120 g hladké mouky (použila jsem Babiččinu volbu na křehká těsta)
  • 100 g hladké celozrnné mouky (např. špaldové)
  • 1 čajová lžička soli
  • ½ čajové lžičky kypřícího prášku do pečiva
  • 60 g másla
  • 1 vejce
  • 50 ml vody

Náplň:

  • 650 g vařené červené řepy
  • 300 g ricotty
  • 2 vejce
  • 1 čajová lžička soli
  • ½ čajové lžičky sušeného tymiánu
  • ½ čajové lžičky sušeného česneku
  • 1 čajová lžička soli
  • Čerstvě mletý pepř

Na dokončení:

  • Hrst nasekaných ořechů
  • Hrst rukoly

Postup

1

Do mísy nasypte mouku, promíchejte se solí a kypřícím práškem. Prsty zapracujte máslo. Do vzniklé drobenky zapracujte vejce a mléko. Vypracujte pružné těsto.

2

Těsto rozválejte do tvaru kola a vyložte jím koláčovou formu.
Těsto vytáhněte ke krajům. Vložte do lednice nebo na chvíli do mrazáku, aby ztuhlo.

3

Troubu rozehřejte na 180 ⁰C. Do těstem vyložené formy rozložte alobal a nasypte do něj luštěniny nebo rýži. Dejte korpus do trouby a pečte „naslepo“ 20 minut.

4

Než se korpus upeče, připravte náplň. Řepu nastrouhejte na struhadle najemno.
Přimíchejte rozšlehaná vejce, ricottu, tymián, česnek, sůl a pepř.

5

Z trouby vyndejte korpus. Vysypejte obsah s alobalem.
Náplň rozetřete do upečeného korpusu, posypte ořechy a rucolou a pečte 45 minut.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Luxusní kynutý ořechový štrůdl s kakaem

Karnevalové italské castagnole

Mandlovo-hruškový štrůdl s levandulí

Sladké ENERGY KULIČKY – rychlovka bez cukru

Matcha dort

Jemný veganský čokoládový dort s avokádem

Smažené cuketové placičky s parmazánem a česnekem

Dýňové lívanečky se zakysanou smetanou, javorovým sirupem a ořechy

Vepřová panenka s pečenými batáty a brokolicí

Celozrnné těstoviny s chřestem

Pomazánka z cizrny a červené řepy

Lívance z acidofilního mléka