Ingredience:
Nejprve roztopíme troubu na 190°C. Celé krůtí prso ze všech stran dobře osolíme a nyní si připravíme marinádu. Do misky dáme olej, ocet, rozmarýn, tymián, česnek a med, vše dobře promícháme a potřeme s marinádou celé prsíčko, tak aby nám ještě 1/3 marinády zbyla. Poté prsíčko ochutíme citronovým pepřem a paprikovými vločkami, opět ze všech stran.
Nyní obalíme opět ze všech stran maso slaninou, pokud máte kratší kousky je dobře pak celé prso převázat provázkem ,aby slanina neodpadávala nebo jen někde přichytit párátky apod. Provázkem je to,ale nejlehčí. Slaninu potřeme zbylou marinádou, ochutíme pepřem a paprikou. Dáme do zapékací mísy, přikryjeme alobalem a pečeme 60 minut.
Poté sundáme alobal a necháme péct dozlatova cca 30 minut, v tuto dobu bude maso krásně propečené i uprostřed. V téhle fázi už bychom měli mít i téměř hotovou bramborovou kaši. Maso vyndáme z trouby a přikryjeme na pět minut alobalem, tak bude lépe šťavnaté. Až poté odstraníme provázek a krájíme na plátky, které zakapeme výpekem.