Neuvěřitelně snadný recept, který udělá ohromnou parádu. Vajíčka jsou bez pečení i vaření a v mžiku hotová. Pokud chcete připravit něco skutečně krásného, mrkněte na tento recept. 🙂
Neuvěřitelně snadný recept, který udělá ohromnou parádu. Vajíčka jsou bez pečení i vaření a v mžiku hotová. Pokud chcete připravit něco skutečně krásného, mrkněte na tento recept. 🙂
Na žloutky
Pomocí malého zoubkovaného nože opatrně odstraníme vršky čokoládových vajíček. (Když předtím nůž nahřejeme pod horkou vodou, půjde to lépe, ovšem poté nezískáte ty ostré, jakoby rozkřáplé okraje.)
Vajíčka dáme do ledničky, aby byla tvrdá, až je budeme plnit.
Žervé (Lučinu), moučkový cukr, citronovou šťávu a vanilkový extrakt smícháme v míse a mícháme tak dlouho, dokud nemá celistvou, jemnou texturu, což by mělo odpovídat tak 3 minutám.
V druhé míse vyšleháme šlehačku. Jakmile je šlehačka vyšlehaná, jemně promícháme šlehačku spolu s krémem, dokud nebude kombinace jemná a celistvá.
Pomocí čajové lžičky naplníme vychlazená čokoládová vajíčka a poté dáme do lednice na zhruba 30 minut, aby vše ztuhlo.
Opět použijeme čajovou lžičku a s její pomocí vydlabeme do bílého krému uvnitř vajíček důlek o hloubce a šírce cca 1 cm (Klidně i více, to je na Vaší libosti.)
Důlek naplníme vychlazenou přesnídávkou či vaječným koňakem a poté dáme opět do lednice, kde mohou být skladována 2-3 dny přikrytá potravinářskou fólií.
Vajíčka před podáváním necháme 10 minut v pokojové teplotě, aby nebyla příliš studená.