Velikonoční čokoládová vajíčka plněná vanilkovým krémem

Redakce

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Neuvěřitelně snadný recept, který udělá ohromnou parádu. Vajíčka jsou bez pečení i vaření a v mžiku hotová. Pokud chcete připravit něco skutečně krásného, mrkněte na tento recept. 🙂

Velikonoční čokoládová vajíčka plněná vanilkovým krémem

Ingredience

  • 6-8 dutých čokoládových vajíček (V receptu byla použita vajíčka vysoká 6cm)
  • 150g žervé či lučiny
  • 30g prosátého moučkového cukru
  • 1/2 lžíce citronové šťávy
  • 1/2 lžíce vanilkového extraktu (případně můžeme doplnit vanilkovým cukrem)
  • 125ml 33% šlehačky

Na žloutky

  • Můžeme udělat vlastní ovocné pyré, ale můžeme jej nahradit přesnídávkou dle chuti, či vaječným koňakem

Postup

1

Pomocí malého zoubkovaného nože opatrně odstraníme vršky čokoládových vajíček. (Když předtím nůž nahřejeme pod horkou vodou, půjde to lépe, ovšem poté nezískáte ty ostré, jakoby rozkřáplé okraje.)

2

Vajíčka dáme do ledničky, aby byla tvrdá, až je budeme plnit.

3

Žervé (Lučinu), moučkový cukr, citronovou šťávu a vanilkový extrakt smícháme v míse a mícháme tak dlouho, dokud nemá celistvou, jemnou texturu, což by mělo odpovídat tak 3 minutám.

4

V druhé míse vyšleháme šlehačku. Jakmile je šlehačka vyšlehaná,  jemně promícháme šlehačku spolu s krémem, dokud nebude kombinace jemná a celistvá.

5

Pomocí čajové lžičky naplníme vychlazená čokoládová vajíčka a poté dáme do lednice na zhruba 30 minut, aby vše ztuhlo.

6

Opět použijeme čajovou lžičku a s její pomocí vydlabeme do bílého krému uvnitř vajíček důlek o hloubce a šírce cca 1 cm (Klidně i více, to je na Vaší libosti.)

7

Důlek naplníme vychlazenou přesnídávkou či vaječným koňakem a poté dáme opět do lednice, kde mohou být skladována 2-3 dny přikrytá potravinářskou fólií.

8

Vajíčka před podáváním necháme 10 minut v pokojové teplotě, aby nebyla příliš studená.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Mexická quinoa z jedné pánve

Česnečka

Rychlá a velmi chutná pórková polévka

Zapékané hlávkové zelí s cuketou, česnekem a sýrem

Lívance z acidofilního mléka

Brambory v majoránkové omáčce

Cuketová quesadilla

Domácí rohlíčky plněné tvarohem s pomerančovou příchutí

Rýžové závitky s pečeným chřestem a koprem

Sladké cizrnové fitness kuličky bohaté na bílkoviny

Kaki lívance

Cizrna s pečenou dýní