Velikonoční čokoládová vajíčka plněná vanilkovým krémem

Ingredience
- 6-8 dutých čokoládových vajíček (V receptu byla použita vajíčka vysoká 6cm)
- 150g žervé či lučiny
- 30g prosátého moučkového cukru
- 1/2 lžíce citronové šťávy
- 1/2 lžíce vanilkového extraktu (případně můžeme doplnit vanilkovým cukrem)
- 125ml 33% šlehačky
Na žloutky
- Můžeme udělat vlastní ovocné pyré, ale můžeme jej nahradit přesnídávkou dle chuti, či vaječným koňakem
Postup
Pomocí malého zoubkovaného nože opatrně odstraníme vršky čokoládových vajíček. (Když předtím nůž nahřejeme pod horkou vodou, půjde to lépe, ovšem poté nezískáte ty ostré, jakoby rozkřáplé okraje.)
Vajíčka dáme do ledničky, aby byla tvrdá, až je budeme plnit.
Žervé (Lučinu), moučkový cukr, citronovou šťávu a vanilkový extrakt smícháme v míse a mícháme tak dlouho, dokud nemá celistvou, jemnou texturu, což by mělo odpovídat tak 3 minutám.
V druhé míse vyšleháme šlehačku. Jakmile je šlehačka vyšlehaná, jemně promícháme šlehačku spolu s krémem, dokud nebude kombinace jemná a celistvá.
Pomocí čajové lžičky naplníme vychlazená čokoládová vajíčka a poté dáme do lednice na zhruba 30 minut, aby vše ztuhlo.
Opět použijeme čajovou lžičku a s její pomocí vydlabeme do bílého krému uvnitř vajíček důlek o hloubce a šírce cca 1 cm (Klidně i více, to je na Vaší libosti.)
Důlek naplníme vychlazenou přesnídávkou či vaječným koňakem a poté dáme opět do lednice, kde mohou být skladována 2-3 dny přikrytá potravinářskou fólií.
Vajíčka před podáváním necháme 10 minut v pokojové teplotě, aby nebyla příliš studená.
Neuvěřitelně snadný recept, který udělá ohromnou parádu. Vajíčka jsou bez pečení i vaření a v mžiku hotová. Pokud chcete připravit něco skutečně krásného, mrkněte na tento recept. 🙂
Mohlo by vás zajímat:
cheesecake čokoláda vajíčka Velikonoce
Zdroj: www.raspberricupcakes.com
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře