Zeleninový vývar

Zeleninový vývar je v kuchyni naprosto nepostradatelný. Alespoň pro mě :). A v případě, že jste taky závislák na risottu jako já, to platí dvojnásob :) Vývar z kostky je sice rychlý, ale když si ho uděláte doma, je to jako nebe a dudy. Hotový vývar vám vydrží v lednici i několik dní nebo ho můžete zamrazit, ať celý nebo nadávkovat třeba do formiček na led. Do vývaru můžete dát takřka jakoukoliv zeleninu, také dávám co mám zrovna doma, ale tenhle recept je top :).

reBarbora's kitchen

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 2 litry vody
  • 5 mrkví
  • 2 petržele
  • čtvrt celeru
  • 1 velkou cibuli
  • 2 větší rajčata
  • 3 – 4 stroužky česneku
  • sůl
  • čerstvé nebo sušené bylinky (já dávám petrželku, celerovou nať a libeček)
  • v sezóně chřestu přidávám i slupky z chřestu.

Postup

1
Rajčata nechte celá, cibuli a česnek také. Cibuli klidně dejte i se slupkou, ale důkladně očištěnou. Mrkev, celer a petržel důkladně omyjte a nakrájejte na větší kousky. Celer loupu, mrkev a petržel ne, vývar je pak silnější a tmavší.
2
Vše dejte do hrnce s vodou, přiveďte k varu a vařte cca 1,5 hodiny.
3
Pak přeceďte a vychladlý buď uskladněte do lednice či mrazáku nebo rovnou použijte k přípravě dalšího jídla.
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Čerstvé tagliatelle se sušenými rajčaty, baby špenátem

Plněná kuřecí kapsa se švestkovou omáčkou

Cukety zapečené s parmazánem

Kuře z jedné pánve se sušenými rajčaty + video

Asijský salát s tofu

Domácí zeleninové chipsy

Zapečené rajčatové gnocchi se slaninou a mozzarellou

Video: Bramborové soufflé s parmezánem a čedarem

Lahodné řezy ve stylu tyčinek Snickers

Fit hamburger s celozrnnou bulkou

Velikonoční zajíček

Zapečené cuketové chipsy s česnekem a parmezánem