Zapečené cuketové chipsy s česnekem a parmezánem
Na povrchu křupavé a ve středu šťavnaté. Dietní a jednoduché chipsy. Ideální jako příloha nebo jako zdravá chuťovka. :)

Ingredience na 4 porce
- 2 středně velké cukety
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce másla
- 2 stroužky česneku
- 2 lžičky tymiánu
- 1 lžička drceného červeného pepře
- 1/4 hrnku nahrubo strouhaného parmazánu
- sůl na dochucení
Postup
Celkový čas přípravy: 70 min
Cuketu nakrájejte na plátky. Nekrájejte ji ovšem úplně, nechte kousek nedoříznutý. (Pomoci si můžete tak, že si podél cukety z obou stran položíte třeba čínské hůlky nebo vařečky.)

Česnek nasekejte a spolu se solí a pepřem ho rozdrťte v hmoždíři.
Směs v hmoždíři smíchejte s olejem, změklým máslem a tymiánem.
Vzniklou směsí potřete cukety a dejte je péct na 45–60 minut při 220 °C.
Pokud jste nevypotřebovali všechnu směs, vetřete zbytek do cuket uprostřed pečení.
Těsně před tím, než jsou cukety upečené, je posypte parmazánem a nechte ještě pár minut dopéct, aby se parmazán rozvoněl.
Mohlo by vás zajímat:
bylinky cuketa letní recepty parmezán přílohy slané recepty snadné recepty Cuketa Přílohy Vegetariánské
Zdroj: yummilyyours.com
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře