Na krém
Cuketu si nastrouháme nahrubo (já ji strouhám i se slupkou, jen ji dobře opláchnu). Lehce posolíme a necháme 5 minut stát. Cuketa pustí vodu, kterou z ní pak rukama vymačkáme. Dáme stranou.
V míse si smícháme vejce, jogurt, olej a prošleháme (cca 1 minutu). Přidáme med, šťávu a kůru z limetky a cuketu a lehce prošleháme (jen aby se vše hezky spojilo – cca 30 sekund).
Pak přidáme mouky smíchané s práškem do pečiva a nasekanými pistáciemi (ne všemi – část si nechte na posypání chlebíčku) a opět prošleháme.
Vznikne nám těsto, které pak vlijeme do olejem vymazané formy a vysypané krupicí či hrubou moukou.
Dáme do předehřáté trouby na 180 stupňů a pečeme cca 30 -35 minut (záleží na troubě). Po 20 minutách jsem chlebíček vytáhla z trouby, přikryla alobalem (jelikož už byl docela zlatý, ale ještě nedodělaný vevnitř – zkusila jsem špejlí) a dopekla 10 minut. Poté opět zkuste špejlí, zda se těsto už nelepí.
Meztím, co se chlebíček bude péct či chladnout, si připravte smícháním výše uvedených surovin jemný krém, kterým chlebíček zalijete. Na ozdobu posypte zbylými pistáciemi.
Pozn: Na obrázku vidíte chlebíček z poloviční dávky, proto je docela nízký. Nepekla jsem ho z celé dávky, ať ho ve dvou lidech nemusíme jíst týden :). Doba pečení je v receptu uvedena pro celou dávku, pokud budete péct taky jen poloviční, chlebíček vytáhněte o cca 5-10 minut dříve.