Na karbanátky:
Nejprve si pokrájíme kapustu na úzké proužky a necháme v trošce vody podusit chvíli v hrnci.
Mezitím si pomeleme maso. Mlýnkem poté "proženeme" také podušenou a zchládlou kapustu, z které jsme vymačkali přebytečnou vodu. Rozklepneme vejce, přisypeme majoránku, škrob, strouhanku (dle potřeby upravíme množství), prolisujeme česnek, osolíme, opepříme.
Směs řádně promícháme, aby se propojily všechny suroviny.
Vytvoříme válečky, do kterých zapíchneme špejli a kladme na olejem vymazaný plech či zapékací mísu. Všechny takto zpracované kousky potřeme troškou oleje.
Pokud byste se nechtěli dělat s "kebabem", klidně vytvořte jen kuličky, které nezapomeňte taktéž potřít olejem. Protože je maso spíše suché, může podlít troškou vody nebo pokládat na pečicí papír.
Dejte do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečte dle velikosti kousků (cca 30–40 minut). Na povrchu by měly zezlátnout.
A pak už jen naservírovat s pikantnějším dipem, salátem, popř. i pečivem nebo jinou přílohou (chcete-li vytvořit jako oběd).
Doporučuji nebát se karbanátky více dochutit – kapusta je spíše mdlejší, takže výraznější ochucení vyžaduje. Nebo vyzkoušejte různé omáčky a dipy, které chuť taktéž zvýrazní.