Salát s sebou

Anna

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0
Salát s sebou

Ať už chcete hubnout nebo chcete zdravý a lehký oběd, připravte si tyto saláty do sklenice. Můžete si je vyrobit i do zásoby, protože v lednici vydrží až pět dní, pokud máte čerstvé ingredience. Hlavním trikem je zde oddělení jednotlivých složek, hlavně salátů a dresingu, takže zelenina nebude zvadlá. Nejlepší je použít na skladování vyšší (kulaté) dózy s širokým hrdlem.

Nejtěžší a nejméně absorbující potraviny a dressing přijdou dospod a salát zůstane netknutý. Pokud se vám tedy dóza nepřeklopí v tašce, zůstane salát pěkně čerstvý a křupavý. 🙂

Postup:

Vrstva 1

Dressing. Nalijte zvolené množství dressingu na dno sklenice.

Salát s sebou

Vrstva 2

Tvrdá zelenina. Přidejte posekanou tvrdou zeleninu jako mrkev, okurky, papriku, vařenou řepu, syrové zelí.

Salát s sebou

Vrstva 3

Fazole, obilniny, těstoviny. Sem patří složky jako fazole, cizrna, rýže, pohanka, ječmen.

Salát s sebou

Vrstva 4

Sýry a proteiny. Pokud budete jíst salát do 24 hodin, přidejte do této vrstvy sýry, tuňáka, vařená vejce, kuře, tofu. Pokud chcete salát jíst později, přidejte tyto složky na vrch salátu před odchodem do práce.

Salát s sebou

Vrstva 5

Měkčí zelenina a ovoce. Nyní přidejte avokádo, rajčata, kukuřici či jahody, víno, sušené švestky.

Salát s sebou

Vrstva 6

Ořechy, semínka. Mandle, vlašáky, slunečnice, případně sem patří také quinoa.

Salát s sebou

Vrstva 7

Nakonec přidejte všechno možné zelené listí. 🙂 Můžete ho poměrně těsně napěchovat.

Salát s sebou

Sklenici se salátem uzavřete a skladujte ve vzpřímené poloze v lednici. Před podáváním vysypte do misky a lehce promíchejte. Pokud sklenice není moc plná a budete jíst rovnou z ní, můžete salát ve sklenici protřepat.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Kokosovo tvarohové muffiny

Video: Lasagnové rolky s cuketou a 3 druhy sýrů

Restovaná brokolice zapékaná s paprikou, čedarem a vejci

Penne al sugo freddo

Video: Domácí indická kuřecí Tikka Masala

Dvoubarevné ořechové řezy se zakysanou smetanou a džemem

Smažené sajgonky (jarní závitky)

Jednoduché fitness palačinky jen ze 2 ingrediencí

Salát z naklíčené sóji

Chili con carne

Banánový chlebíček ve stylu Tiramisu

Štíhlá celozrnná pizza