fbpx

Bůček po asijsku

Vepřové maso moc v oblibě nemám, ale když je libovější bůček a je dobře doladěný kořením, tak je to pohádka. A právě takovou pohádku tu pro vás dnes mám :). Podávat můžete s rýží, rýžovými nudlemi a nebo obložit zeleninou a bylinkami a dát do čerstvé bagetky.

Bůček po asijsku

Ingredience na 2 porce

  • 500 g bůčku nakrájeného na plátky (ideálně i s kůží)

Na marinádu:

  • 1 lžíci rýžového octa
  • 1 lžíci worchesteru 
  • 1 lžíci japonské sojovky (to je ta hustá a kvalitní 😉
  • 2 – 3 lžíce medu 
  • 1 lžíce srirachi 
  • špetku mletého zázvoru
  • 4 stroužky česneku propasírovaného nebo nastrouhaného
  • 2 lžíce oleje 
  • špetka soli
  • čerstvě mletý pepř

 
K podávání:

  • čerstvé pečivo nebo jasmínová rýže
  • čerstvý koriandr

Postup

Celkový čas přípravy: 45 min

1

Troubu zapněte na 200°C.

2

Všechny ingredience na marinádu promíchejte v kompaktní hmotu. Nakrájený, omytý bůček dejte do vymazaného pekáčku či zapékací misky a polijte polovinou marinády. Přikryjte alobalem nebo pokličkou a dejte péct. Po čtvrt hodince plátky masa obraťte a polijte zbylou marinádou. Vraťte do trouby a už nepřikrývejte. Pečte dozlatova dalších cca 15 minut.

3

K takto pečenému bůčku se hodí jasmínová rýže, čerstvé pečivo a nebo klidně rýžové nudle. A samozřejmě bylinky :).

4

Dobrou chuť ♥

Mohlo by vás zajímat:
Hlavní jídla

Hodnocení a komentáře

Tom....

Tom.... 1. 5. 2022

Vypadá opravdu skvěle, zítra vyzkouším))

Odpovědět

Monovaření

Monovaření 7. 1. 2017

Rozhodně vyzkousim, vypada fantasticky! A skvela fotka, Baro 🙂

Odpovědět

reBarbora's kitchen

reBarbora's kitchen (autor) 14. 1. 2017

Moc děkuju! Ať chutná ♥.

Odpovědět

pro přidání komentáře