Bůček po asijsku

Vepřové maso moc v oblibě nemám, ale když je libovější bůček a je dobře doladěný kořením, tak je to pohádka. A právě takovou pohádku tu pro vás dnes mám :). Podávat můžete s rýží, rýžovými nudlemi a nebo obložit zeleninou a bylinkami a dát do čerstvé bagetky.

reBarbora's kitchen

Autor

5.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 2

Ingredience

  • 500 g bůčku nakrájeného na plátky (ideálně i s kůží)

Na marinádu:

  • 1 lžíci rýžového octa
  • 1 lžíci worchesteru
  • 1 lžíci japonské sojovky (to je ta hustá a kvalitní 😉
  • 2 – 3 lžíce medu
  • 1 lžíce srirachi
  • špetku mletého zázvoru
  • 4 stroužky česneku propasírovaného nebo nastrouhaného
  • 2 lžíce oleje
  • špetka soli
  • čerstvě mletý pepř

K podávání:

  • čerstvé pečivo nebo jasmínová rýže
  • čerstvý koriandr

Postup

1

Troubu zapněte na 200°C.

2

Všechny ingredience na marinádu promíchejte v kompaktní hmotu. Nakrájený, omytý bůček dejte do vymazaného pekáčku či zapékací misky a polijte polovinou marinády. Přikryjte alobalem nebo pokličkou a dejte péct. Po čtvrt hodince plátky masa obraťte a polijte zbylou marinádou. Vraťte do trouby a už nepřikrývejte. Pečte dozlatova dalších cca 15 minut.

3

K takto pečenému bůčku se hodí jasmínová rýže, čerstvé pečivo a nebo klidně rýžové nudle. A samozřejmě bylinky :).

4

Dobrou chuť ♥

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Masala

Zapečená dýně hokaido plněná bulgurem

Lahodná mrkvová buchta s vanilkovým krémem ve 3 krocích

Gnocchi se smetanou, hráškem a šunkou

Koka sušenky

Snadné a krásně vláčné bezlepkové veganské pracny (video)

Pudinkové čokoládové sušenky plněné jemným krémem

Fitness květákové rizoto – žádná rýže, minimum sacharidů

Dýňový chlebíček s čokoládou

Video: Domácí smetanová zmrzlina z avokáda a jahod

Tiramisu

Linecké cukroví