Ricciarelli – křehké mandlové cukroví bez lepku

Bezlepkové dobroty jsou o kapku zdravější a též, jak jsem zjistila, i často chutnější :). Pokud jste tedy na bezlepkové dietě nebo jen hledáte recept na zdravější cukroví, tento mohu jen doporučit.
  • Doba přípravy: 1 h
  • Porce: cca 50 kousků
  • Nutriční hodnoty: Kalorie: 71, Tuk: 2 g, Sacharidy : 11 g, Sodík: 24 mg, Vláknina: stopově, Bílkoviny: 4 g

Redakce

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 3 hrnky mandlové mouky
  • 1 hrnek krupicového cukru
  • 1 1/2 hrnku moučkového cukru
  • 1 lžička kypřícího prášku
  • 1/4 lžičky soli
  • 2 bílky
  • 2 lžičky mandlového extraktu
  • 1/2 lžičky vanilkového extraktu
  • 1 lžíce kůry z citrónu

Postup

1

Dva plechy vyložte pečícím papírem.

2

V misce smíchejte mouku, krupicový cukr, hrnek moučkového cukru, kypřící prášek a sůl.

3

V druhé míse rozšlehejte bílky do sněhu, vmíchejte mandlový extrakt, vanilku, citrónovou kůru a moučnou směs.

4

Z přibližně lžíce směsi tvarujte kuličky, které pomocí dna skleničky lehce zplácněte a obalte ve zbývajícím moučkovém cukru. Sušenky skládejte na plechy.

5

Poté nechte plechy s připravenými sušenkami odpočívat na lince přibližně 45 minut nebo dokud jejich povrch lehce neoschne.

6

Předehřejte troubu na 120 °C.

7

Pečte sušenky v předehřáté troubě přibližně 22 až 27 minut nebo dokud nebudou na okrajích zlatavé.

8

Nechte úplně vychladnout a skladujte ve vzduchotěsné nádobě ve chladnu.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Nepečený letní cheesecake s třešňovým želé

Domácí meduňkový sirup

Calzone di bietole

Celozrnné piškoty s vločkami a medem

Video: Pečený Falafel z trouby

Brokolicová roláda s tvarohem

Video: Francouzské toastové rolky se smetanovým sýrem a skořicovými jablíčky

Domácí perlivá mátová limonáda

Pečená rajčata s česnekem a sýrem

Dušičky – Rohlíkové pečivo s povidly

Domácí třešňový džem se skořicí a muškátovým oříškem

Domácí rybízový sirup z červeného rybízu