Zamilovaná brownies s vanilkovým krémem

Delikátní brownies s červeným nádechem nenechají nikoho chladným. Navíc se skvěle doplňují s jemným vanilkovým krémem. Dávkujte opatrně, tato dobrota má sílu.

Janetta

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Těsto
  • 120 g hořké čokolády
  • 165 g másla
  • 2 hrnky krupicového cukru
  • 4 velká vejce
  • 1½ hrnku hladké mouky
  • lžičku červeného (ideálně gelového) potravinářského barviva
  • 1½ lžičky kypřícího prášku
  • 1 lžička vanilkového extraktu
Krém
  • 240 g krémového sýra (Philadelphie, Žervé)
  • 3 lžíce másla, změklého
  • 1 hrnek moučkového cukru
  • 1 lžička vanilkového extraktu

Postup

1
Předehřejte troubu na 180 °C. Formu o velikosti 20×20 cm vyložte alobalem a lehce vymažte.
2
Nad parou nebo v mikrovlnce rozpusťte v míse čokoládu s máslem. Vmíchejte cukr, vejce, mouku, barvivo, kypřící prášek a vanilku. Promíchejte jen tak, aby se vše spojilo.
3
Nalijte těsto do připravené formy a pečte 40 až 44 minut, nebo dokud špejle zapíchnutá doprostřed nevýjde s několika drobečky. Nechte úplně vychladnout.
4
Mezitím si připravte krém. V misce rozšlehejte máslo a krémový sýr dohladka. Přidejte cukr, vanilku a dobře promíchejte. Hotový krém natřete na vychladlé brownies.
5
Nakrájejte na čtverečky a podávejte.
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Krémové tiramisu s Baileys likérem a amarettem

Recept na citrónové „opičí“ buchty

Zdravá slaná čokoláda bez cukru s mandlemi smíchaná do 5 minut

Celozrnné těstoviny s chřestem

Video: Křupavé medové kuřecí špalíčky

Domácí gumoví medvídci – málo kalorií, žádný přidaný cukr a zcela přírodní

Čokoládový dort Ferrero

Kulajda z bešamelu

Mňamózní čokoládička

Jednoduchý Oreo cheesecake

Polenta se sušenými rajčaty a olivami

Avokádové nanuky s kondenzovaným mlékem a čokoládovou polevou