Delikátní brownies s červeným nádechem nenechají nikoho chladným. Navíc se skvěle doplňují s jemným vanilkovým krémem. Dávkujte opatrně, tato dobrota má sílu.
Předehřejte troubu na 180 °C. Formu o velikosti 20×20 cm vyložte alobalem a lehce vymažte.
2
Nad parou nebo v mikrovlnce rozpusťte v míse čokoládu s máslem. Vmíchejte cukr, vejce, mouku, barvivo, kypřící prášek a vanilku. Promíchejte jen tak, aby se vše spojilo.
3
Nalijte těsto do připravené formy a pečte 40 až 44 minut, nebo dokud špejle zapíchnutá doprostřed nevýjde s několika drobečky. Nechte úplně vychladnout.
4
Mezitím si připravte krém. V misce rozšlehejte máslo a krémový sýr dohladka. Přidejte cukr, vanilku a dobře promíchejte. Hotový krém natřete na vychladlé brownies.