Recept na lahodný čokoládový dort s polevou

Máte rádi kakao, čokoládu a čokoládovou polevu? Upečte někomu k narozeninám nebo jen tak ke kávě tento lahodný čokoládový dort. Je velmi snadný na přípravu. 🙂 TIP: Vyzkoušejte náš recept na jemný čokoládový krém, který se hodí na plnění i zdobení dortů
  • Čas přípravy: 15 minut
  • Čas pečení: 30 minut
  • Celkový čas: 45 minut

Redakce

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 2 hrnky hladké mouky
  • 2 hrnky cukru
  • 3/4 hrnku holandského kakaového prášku
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 1 a 1/2 lžičky jedlé sody
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička zrníček rozpustné kávy
  • 1 hrnek mléka
  • 1/2 hrnku rostlinného oleje
  • 2 vejce
  • 2 lžičky vanilkového extraktu (zkuste si vyrobit domácí)
  • 1 hrnek vroucí vody

Na čokoládovou polevu:

  • 200 g čokoládových kousků/čokolády nakrájené na kousky
  • 80 g másla

Postup

1

Dejte předehřát troubu na 180 °C. Připravte si dvě dortové formy o průměru 23 cm. Vytřete je tukem a vysypte trochou mouky.

2

Smíchejte mouku, cukr, kakao, prášek do pečiva, jedlou sodu, sůl a kávu.

3

Přidejte mléko, olej, vejce a vanilkový extrakt. Míchejte, dokud se vše důkladně nespojí. Můžete použít mixer na střední rychlost.

4

Snižte rychlost mixeru a opatrně vlijte vroucí vodu. Po dobu asi 1 minuty mixujte na vysokou rychlost, aby se do těsta dostal vzduch.

5

Nalijte těsto do forem na dort. Snažte se rozdělit množství rovnoměrně, aby byla v každé formě polovina těsta.

6

Pečte v předehřáté troubě 30 – 35 minut. Správné upečení zkontrolujte párátkem nebo špejlí. Po zanoření do těsta by měly vyjít čisté.

7

Vyndejte formy z trouby a nechte je asi 10 minut vychladnout. Vyklopte z forem a nechte vychladnout úplně. Dva dorty můžete podávat samostatně nebo je spojit krémem. (Podívejte se na tipy a recepty na dortové krémy a polevy.)

8

Připravte si čokoládovou polevu: Rozpusťte čokoládu s máslem ve vodní lázni. Nechte zchladnout na pokojovou teplotu a poté rovnoměrně rozetřete na dort. Pokud je polevy málo, připravte si další dávku a postup opakujte.

9

Dejte ztuhnout do lednice. Asi za 15 minut můžete dort podávat.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Zeleninové muffiny bez mouky

Pražma s citrony a hráškovým pyré

Krémový dezert „Čokoládové nebe“

Pasta a lá Šprot

Video: Švédské masové koule v krémové omáčce s těstovinami z jednoho hrnce

Mrkvová polévka v thajském stylu

Kukuřičné špagety se špenátovým pestem

Nejrychlejší a nejlahodnější karamelový krém

Lívance s ovesnými vločkami

Tradiční velikonoční ptáčci, které zvládne každý

Vietnamský salát bún bò nam bộ

Podplameník – slovenský slaný koláč se slaninou a cibulkou