Polévka z máslové dýně se zázvorem

Máslová dýně je podle mě jedna z nejchutnějších dýní vůbec. Narozdíl od běžného hokkaida se bohužel musí loupat (což je dost o nervy, protože slupka bývá často dřevnatá), ale výsledek nakonec vždycky stojí za to. Dýňová polévka je klasika, kterou ale dost lidí nemusí právě kvůli nasládlé chuti dýně. Já ale obvykle do dýňovky přidávám i další kořenovou zeleninu a bramboru, což sladkou chuť dýně vyrovná a chutná to pak takhle téměř všem. Takže pokud dýňovku nemusíte, zkuste jí dát druhou šanci s tímto receptem doplněným o zázvor, díky kterému je polévka ještě o něco zdravější.

Broccolicious

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1 menší máslová dýně
  • 1 větší brambora
  • 1 menší celer
  • 1 menší petržel
  • kousek zázvoru (cca 5 cm)
  • 1 cibule
  • sůl
  • pepř
  • olej

Postup

1

Dýni oloupeme, podélně rozpůlíme, vydlabeme semínka a nakrájíme na kostky. Veškerou další zeleninu očistíme a taktéž nakrájíme na kostičky. Cibuli a zázvor oloupeme.

2

Cibuli nakrájíme najemno a dáme ji do hrnce restovat na lžíci oleje. Až cibulka zezlátne, přidáme veškerou nakrájenou zeleninu, kterou krátce orestujeme s cibulí a zalijeme cca litrem vody. Osolíme, opepříme, přidáme nastrouhaný zázvor a necháme vařit asi 35 minut.

3

Polévku po uvaření důkladně rozmixujeme.

Poznámka

Do polévky není nutné přidávat smetanu, je velmi chutná sama o sobě. Pokud si ale chcete dopřát a mít polévku o něco jemnější, zkuste do ní zamíchat například kokosové mléko :)

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Jemné řezy s ovesnými vločkami, bílou čokoládou a brusinkami

Zeleninová polévka s červenou čočkou a quinoi

Nepečený koláč s kokosovou náplní a čokoládovou polevou

Polévka z cukrové kukuřice s koriandrovými krutony

Pikantní kuřecí plátky, houbové soté, křupavá dýně

Brownies z černých fazolí, datlí a kávy + výživové hodnoty

Tofu karbanátky

Obrácený jablkový koláč s pudinkovým krémem

Pečené batátové hranolky s kořením

Jednoduchá tvarohová roláda bez mouky

Domácí kávová zmrzlina se špetkou kakaa

Křupavý domácí chléb bez hnětení