Na polštářky:
Na špenát:
Červenou čočku vaříme 10 minut ve vodě.
Ovesné vločky rozmixujeme, poté rozmixujeme i červenou čočku(pokud je moc tuhé na mixování, můžeme přidat část vody, ve které se čočka vařila).
Mrkev nastrouháme na jemném struhadle.
Vše smícháme s 2 lžícemi oleje, osolíme a naolejovanou rukou tvarujeme delší "hady", které dáme na olejem pomazaný pečící papír a rukou ještě zploštíme. Potom obracečkou vytvoříme rýhy.
Dáme do trouby vyhřáté na 200 stupňů a pečeme 30 minut.
Zatímco se polštářky pečou, připravíme si špenát. Cibuli nakrájíme na kostičky a dáme zpěnit na olej. Když zezlátne, přidáme zmražený listový špenát, oslolíme, opepříme a počkáme, až se veškerý špenát rozmrazí a vyvaří se voda. Nakonec přidáme prolisovaný česnek.
Polštářky můžeme samozřejmě podávat i s jinou přílohou, například se zelím či dýňovou omáčkou.