Ingredience
Na ořechovou vrstvu:
- 1 hrnek ořechů (mandle, makadamiové, kešu a jiné)
- 1/3 hrnku kakaa
- 3 lžíce roztátého kokosového oleje
- 12 sušených datlí
Na malinovou vrstvu:
- 2 hrnky čerstvých nebo mražených malin
- 2/3 hrnku kešu
- 4 lžíce strouhaného kokosu
- 6 lžic javorového sirupu
- 1 lžíce kokosového oleje
Na vrchní extra kakaovou vrstvu
- 1/2 hrnku kakaového másla (nebo roztátého kokosového oleje)
- 1/2 hrnku kakaa
- 1/4 hrnku javorového sirupu (medu)
Postup
Krok 1. – ořechová vrstva
Všechny ingredience rozmixujte, aby byly dobře promíchané a datle byly rozmělněné. Směs vtlačte na plech vyložený pečícím papírem a dejte na půl hodiny do mrazáku.
Krok 2. – malinová vrstva
Rozmixujte vše kromě kokosového oleje na jemnější konzistenci. Vmíchejte kokosový olej. Vlijte na první vrstvu a vraťte do mrazáku.
Krok 3. – kakaová vrstva
Rozpusťte máslo a všlehejte do něj javorový sirup. Všlehejte kakao. Přelijte na malinovou vrstvu.
Nechte v mrazáku alespoň hodinu, aby vše ztuhlo.