Limonáda:
Na ozdobení:
Do kastrůlku nalijte med, 4 hrnky vody a nasypte bazalku. Přiveďte k varu a kastrol odstavte ze sporáku. Nálev přeceďte a nechte vychladnout.
Melounovou dužinu nakrájejte na větší kousky. Pokud nemáte bezpeckatý meloun, nezbývá vám nic jiného, než hodiny vybírat pecku za peckou. A to se úplně nevyplatí. Co se ale vyplatí, je sáhnout po melounu bez pecek. V tomto případě více než kdy jindy.
Okurky oloupejte a také nakrájejte. Společně pak po částech rozmixujte do hladka. Vzniklou tekutinu můžete ještě propasírovat přes jemné sítko, tekutina tak bude čiřejší. Já si s tím ale hlavu nedělám a nechávám limonádu i s dužinou.
Připravenou tekutinu nalijte do džbánu nebo karafy, přidejte vychlazený bazalkový rozvar a limetovou šťávu, promíchejte a nechte ještě alespoň 30 minut chladit (ideálně ale přes noc). Před podáváním promíchejte a servírujte s ledem, ozdobené mátovými lístky.
Dobrou chuť.