Melounovo-okurková limonáda

Limonáda plná vitamínů a minerálů nejen osvěží, ale také prospívá našemu tělu.

Barbora Venháčová

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Limonáda:

  • 1/4 hrnku medu
  • 2 hrnky lístků citronové/thajské bazalky
  • 1/2 středně velkého bezpeckatého melounu
  • 2 okurky hadovky, oloupané
  • šťáva ze 2 limet

Na ozdobení:

  • kostky okurky a melounu
  • bazalkové lístky

Postup

1

Do kastrůlku nalijte med, 4 hrnky vody a nasypte bazalku. Přiveďte k varu a kastrol odstavte ze sporáku. Nálev přeceďte a nechte vychladnout.

2

Melounovou dužinu nakrájejte na větší kousky. Pokud nemáte bezpeckatý meloun, nezbývá vám nic jiného, než hodiny vybírat pecku za peckou. A to se úplně nevyplatí. Co se ale vyplatí, je sáhnout po melounu bez pecek. V tomto případě více než kdy jindy.

3

Okurky oloupejte a také nakrájejte. Společně pak po částech rozmixujte do hladka. Vzniklou tekutinu můžete ještě propasírovat přes jemné sítko, tekutina tak bude čiřejší. Já si s tím ale hlavu nedělám a nechávám limonádu i s dužinou.

4

Připravenou tekutinu nalijte do džbánu nebo karafy, přidejte vychlazený bazalkový rozvar a limetovou šťávu, promíchejte a nechte ještě alespoň 30 minut chladit (ideálně ale přes noc). Před podáváním promíchejte a servírujte s ledem, ozdobené mátovými lístky.
Dobrou chuť.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Křupavý čokoládový dort bez mouky (+ Videorecept)

Krémová cibulačka

Kuřecí kousky v mangoldu

Pečené maso s brambory na tymiánu

Recept na svěží avokádový hummus ve 2 krocích

Špenátove pesto na cestoviny

Bramborové karbanátky se šťavnatým tuňákem a kukuřicí

Fingerfood: losos s avokádem na míchaném salátku

Zapečené brambory s klobásou a sýrem

Toskánská polévka jako z restaurace

Krůtí roláda s červeným zelím

Nebezpečně rychlé tiramisu