Květák s tymiánem pečený v troubě

Bez předváření, bez ulepených rukou z obalování a bez pracného smažení. A navíc je mnohem zdravější. :)

Redakce

Autor

Přehrát video
0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 4 vejce
  • 6 lžic hladké mouky
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 1 lžička soli
  • 1 hlava květáku
  • cca hrnek (kukuřičné) strouhanky na obalení
  • olej na potření (nemusí být)

Postup

1

Troubu předehřejte na 200 ° C.

2

Ve větší míse rozmíchejte vejce, přidejte mouku, tymián a sůl a vše promíchejte v hladké těstíčko.

3

Hlavu květáku natrhejte na malé růžičky, přidejte do mísy a promíchejte, aby byla každá růžička zcela obalená těstíčkem.

4

Do většího sáčku přidejte strouhanku a k ní i růžičky květáku. Sáček uzavřete a protřepejte jej. Růžičky se rovnoměrně obalí strouhankou.

5

Obalený květák dejte na plech vyložený pečícím papírem. Pokud chcete, potřete jej olejem. Potřený květák lépe vypadá, ale nám popravdě více chutnal květák nepotřený. Měl výraznější tymiánovou chuť.

6

Pečte 40 min na 200 ° C. Můžete podávat se šťouchanými bramborami s máslem a jarní cibulkou.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Nepečené dýňové kopečky bez cukru i mouky hotové za chvíli

Grilované broskve s levandulí a mátou

Dýňová polévka hokkaido

Mujaddara

Zapékaná zelenina Tian na olivovém oleji a parmazánu

Kuřecí prsa s houbami shiitake

Halloweenský perník

Kuře pečené v kari pastě

Žloutkové portugalské koláčky z listového těsta – oblíbené po celém světě

Dýňové muffiny s bazalkou a sýrem feta

velikonoční tvoření s dětmi_čarujeme.cz1

Sladké mangové plátky bez přidaného cukru

Celozrnné pomerančové bábovičky