Krůtí perkelt

Vaříme bez tuku Marcela Šlehofrová

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 350 g krůtího masa ze stehna bez kůže
  • 1 cibule
  • 1 lžíce hladké mouky
  • Vývar
  • 1 lžička sladké papriky
  • 0,5 lžičky kmínu
  • 2 jarní cibulky
  • Sůl
  • Zelenina na obložení talíře

Postup

1

Maso nakrájíme na malé kousky, cibuli na jemno, podlijeme malým množstvím vývaru, osolíme a okořeníme. Dusíme a v případě potřeby postupně přidáváme vývar.

2

Když je maso téměř měkké, zahustíme moukou, přidáme na kolečka nakrájenou jarní cibulku i s natí.

3

Vaříme ještě alespoň 10 minut, aby se propojily chutě a vyvařila se přebytečná tekutina. Perkelt by měl být hustší s menším množstvím omáčky než klasický guláš.

Poznámka

Podáváme s rýží a čerstvou zeleninou. Vhodné je rajče, jarní cibulka, rucola, naklíčené mungo fazole apod. V každém případě je zeleninu nepodceňte, dodá jídlu svěžest a lehkost.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Rýžové nudle inspirované Jamiem Oliverem

Dort s lesním ovocem a smetanovým krémem

Mandlové sušenky s burákovým máslem

14 nejoblíbenějších receptů s avokádem

Čokoládový fondant

Slavnostní zapékaná bramborová kaše se slaninou a pažitkou

Video: Bramborové soufflé s parmezánem a čedarem

Fitness kokosové kuličky s proteinem a kokosovou smetanou

Polévka z červené řepy s kozím sýrem a řeřichou

Sekaná s pohankou a červenou čočkou

Fitness domácí KINDER ŘEZY – Bez mouky a s tvarohem

Video: Dešťová kapka – japonský žele dortík na 2 způsoby