Křupavé čokoládové kuličky s jemným korpusem uvnitř

Vyzkoušejte jeden z oblíbených brazilských zákusků 2 v 1. Skvělé čokoládové kuličky se zdobením a nadýchaným mrkvovým korpusem ve svém středu. Upečte je třeba na Vánoce jako netradiční, ovšem chutově dokonalé cukroví. 🙂

Janetta

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 4 lžíce holandského kakaa
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 220 ml oleje
  • 3 vejce
  • 220 g krupicového cukru
  • 50 g čokoládového zdobení
  • plechovka salka
  • 150 g hladké mouky
  • 1 lžíce másla
  • 3 vejce
  • 3 střední mrkve

Postup

1

Oloupejte a nastrouhejte mrkve, poté je rozmixujte společně s vejci a olejem na pyré.

2

Do směsi přidejte cukr, mouku a promíchejte v jednolité těsto. Přelijte jej do formy vyložené pečícím papírem a pečte na 180 °C přibližně 40 minut. Poté nechte venku vychladit na pokojovou teplotu.

3

V míse smíchejte salko, kakao a máslo do hladké hmoty. Vložte do mikrovlnky na 800 W na 4 až 6 minut, dokud směs nebude nechávat důlky, když do ní lehce zatlačíte prst. Dejte do lednice, dokud nebude směs vychlazená.

4

Nakrájejte mrkvový korpus na malé čtverečky. Potřete si ruce malým množstvím oleje, vezměte trochu čokoládové hmoty a vytvarujte z ní placičku. Dejte mrkvový čtvereček dovnitř, zabalte a vytvarujte do kuličky. Nasypte na talíř trochu čokoládového zdobení a každou kuličku v něm obalte. Uchovávejte v lednici.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Cuketová polévka s bazalkou a sýrem

Tvarohovo – Nutellový cheesecake

Nízkosacharidová kuřecí prsa s mrkví a květákovou rýží – porce jen 310 kcal

Domácí bylinkové máslo se solí

Medový koláč s citronem

Náhrada pečiva: Fitness recept na tvarohové pečivo bez mouky

Jahodovo-medové máslo

Cuketová pizza

Nadýchané domácí donuty bez smažení

Pečený losos zalitý křenovou omáčkou

Kuřecí vývar s bílým chřestem

Raw kakaový pudink