fbpx

Motýlci z čokolády – originální ozdoba na dorty

Potřebujete jen čokoládu, nejlépe nějakou kvalitní s vysokým obsahem kakaa, ale postačí i na vaření. Ozvláštnit je můžete použitím kombinace tmavé a bílé čokolády. 🙂

Chocolate-Butterfly-Cake-Decorations

Postup

1

Čokoládu rozehřejte a připravte si papír na pečení. Ten přehněte napůl, aby se vám vytvořila rýha (tento krok můžete vynechat, pokud si už jste prací s čokoládou trochu jistější).

2

Čokoládu přelijte do cukrářského sáčku s hodně malým otvorem.

3

Podél rýhy vymáčkněte pruh čokolády-tělo a poté do stran vytvořte křídla.

4

Čokoládu nechte trochu ztuhnout a pak opatrně přeneste na otevřenou knihu tak, aby tělo motýlka bylo v rýze knihy. Knihu lehce zavřete podle toho, jak moc má mít motýlek roztažená křídla.

5

Dejte na pár minut do mrazáku, nebo alespoň do lednice. Jakmile čokoláda ztuhne, půjde snadno slepit z papíru.

Mohlo by vás zajímat:
čokoláda cukroví dekorace pečení sladké

Zdroj: www.goodshomedesign.com

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře