Na kaši pro 4 osoby:
Restovaná zelenina:
Vodu společně s mlékem přivedeme k varu, osolíme a opepříme.
Plamen trochu stáhneme a velmi pomalu a postupně přisypáváme do hrnce s vodou a mlékem polentu, kterou zašleháváme metličkou, aby se netvořily hrudky. Zhruba po třech minutách se kaše začne při míchání sama odlepovat od stěn hrnce, to znamená, že je hotovo.
Já jsem si ke kaši udělala jen rychlou restovanou směs ze zeleniny, kterou jsem měla zrovna doma, ale je jen na Vás, co si k ní dáte Vy :)
Pozor! Polentovou kaši podávejte pokud možno hned po uvaření, velmi rychle totiž tuhne a po vychladnutí začíná kaše kouskovatět. Takže pokud Vám zbyde a chcete si ji přihřát později, musíte se buď smířit s tím, že už nemá původní konzistenci nebo ji trochu promixovat tyčovým mixérem, bude pak zas jako nová! :D