Jednoduchý jahodový koláč z vláčného těsta
Tento jahodový koláč je uvnitř krásně vláčný a na povrchu křupavý s jemnou jahodovou náplní, která se rozplývá na jazyku. Zvládnete jej upéct za chvilku a ideálně se hodí do tohoto letního počasí, třeba na piknik nebo zahradní párty :).

Ingredience
Těsto
- ½ hrnku krupicového cukru
- ½ lžičky prášku do pečiva
- 1-1/2 hrnku hladké mouky
- ¼ lžičky soli
- ½ hrnku másla
- 1 vejce, rozšlehané
- 1 lžička vanilkového extraktu
Náplň
- 2 hrnky čerstvých jahod
- ⅓ hrnku cukru
- 2 lžičky kukuřičného škrobu
Postup
Předehřejte troubu na 180 °C. Vymažte plech 20 x 20 cm a vyložte pečícím papírem dno.
V míse smíchejte mouku, cukr, prášek do pečiva a sůl.
V menším míse smíchejte vejce s vanilkovým extraktem a přidejte do sypké směsi. Nakrájejte máslo na kousky a pomocí vidličky vpracujte do těsta.
Vypracujte hladké těsto, rozdělte na poloviny a jednu z nich urovnejte na dno formy.
V jiné míse smíchejte cukr a škrob. Přidejte jahody. Vzniklou směs nasypte na těsto ve formě.
Druhou polovinu těsta rozdrobte na vrch jahod.
Pečte 45 minut nebo dokud vršek nebude lehce nazlátlý.
Nechte úplně vychladnout a poté až krájejte .
Mohlo by vás zajímat:
jahody koláč pečení rychlé recepty snadné recepty
Zdroj: flavormosaic.com
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře