fbpx

Jednoduchý jahodový koláč z vláčného těsta

Tento jahodový koláč je uvnitř krásně vláčný a na povrchu křupavý s jemnou jahodovou náplní, která se rozplývá na jazyku. Zvládnete jej upéct za chvilku a ideálně se hodí do tohoto letního počasí, třeba na piknik nebo zahradní párty :).

Recept na jahodový koláč

Ingredience

Těsto

  • ½ hrnku krupicového cukru
  • ½ lžičky prášku do pečiva
  • 1-1/2 hrnku hladké mouky
  • ¼ lžičky soli
  • ½ hrnku másla
  • 1 vejce, rozšlehané
  • 1 lžička vanilkového extraktu

Náplň

  • 2 hrnky čerstvých jahod
  • ⅓ hrnku cukru
  • 2 lžičky kukuřičného škrobu

Easy-Strawberry-Crumb-Bar-Recipe

Postup

1

Předehřejte troubu na 180 °C. Vymažte plech 20 x 20 cm a vyložte pečícím papírem dno.

2

V míse smíchejte mouku, cukr, prášek do pečiva a sůl.

3

V menším míse smíchejte vejce s vanilkovým extraktem a přidejte do sypké směsi. Nakrájejte máslo na kousky a pomocí vidličky vpracujte do těsta.

4

Vypracujte hladké těsto, rozdělte na poloviny a jednu z nich urovnejte na dno formy.

5

V jiné míse smíchejte cukr a škrob. Přidejte jahody. Vzniklou směs nasypte na těsto ve formě.

6

Druhou polovinu těsta rozdrobte na vrch jahod.

7

Pečte 45 minut nebo dokud vršek nebude lehce nazlátlý.

8

Nechte úplně vychladnout a poté až krájejte .

Mohlo by vás zajímat: jahody, koláč, pečení, rychlé recepty, snadné recepty, Recept bez chodu, Recept bez kategorie

Zdroj: flavormosaic.com

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře