Jednoduchý jahodový koláč z vláčného těsta

Tento jahodový koláč je uvnitř krásně vláčný a na povrchu křupavý s jemnou jahodovou náplní, která se rozplývá na jazyku. Zvládnete jej upéct za chvilku a ideálně se hodí do tohoto letního počasí, třeba na piknik nebo zahradní párty :).

Janetta

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Těsto

  • ½ hrnku krupicového cukru
  • ½ lžičky prášku do pečiva
  • 1-1/2 hrnku hladké mouky
  • ¼ lžičky soli
  • ½ hrnku másla
  • 1 vejce, rozšlehané
  • 1 lžička vanilkového extraktu

Náplň

  • 2 hrnky čerstvých jahod
  • ⅓ hrnku cukru
  • 2 lžičky kukuřičného škrobu

Postup

1

Předehřejte troubu na 180 °C. Vymažte plech 20 x 20 cm a vyložte pečícím papírem dno.

2

V míse smíchejte mouku, cukr, prášek do pečiva a sůl.

3

V menším míse smíchejte vejce s vanilkovým extraktem a přidejte do sypké směsi. Nakrájejte máslo na kousky a pomocí vidličky vpracujte do těsta.

4

Vypracujte hladké těsto, rozdělte na poloviny a jednu z nich urovnejte na dno formy.

5

V jiné míse smíchejte cukr a škrob. Přidejte jahody. Vzniklou směs nasypte na těsto ve formě.

6

Druhou polovinu těsta rozdrobte na vrch jahod.

7

Pečte 45 minut nebo dokud vršek nebude lehce nazlátlý.

8

Nechte úplně vychladnout a poté až krájejte .

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Obrácený jablečný koláč, po kterém se jen zapráší

Krémová květáková polévka

Vepřová žebírka s omáčkou z vinné želatiny

Veganská dýňová polévka

Medový chlebíček s vlašskými ořechy

Chřest se sýrem a šunkou v župánku z listového těsta

Pudink s levandulovým tvarohem

VIDEORECEPT: Dýňové cupcaky

Špenátové palačinky

Velikonoční třený beránek

Indický eintopf

Brambory zapečené se slaninou a vejci