Jarní gnocchi se chřestem, hráškem a parmazánem do půl hodiny

Připravte si jednoduché a výživné jídlo, které zasytí a potěší chuťové buňky :). Gnocchi příjemně doplňuje chřest s hráškem a krémovou omáčku s parmazánem a smetanou. Celé jídlo je bezlepkové a hotové do půl hodiny.
  • Doba přípravy: 30 minut
  • Porce: 4 – 6

Redakce

Autor

Rated 0.0 out of 5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1 svazek chřestu, očištěný a nakrájený na kousky
  • 1 hrnek mrazeného hrášku, rozmrzlého
  • 480g balení gnocchů
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 3-4 strožky česneku, nadrcené
  • ½ žluté cibule, nasekané
  • ½ hrnku strouhaného parmazánu
  • ⅓ hrnku smetany ke šlehání
  • šťáva z půlky citrónu
  • sůl a pepř k ochucení

Postup

1

V hrnci přiveďte vodu k varu a uvařte gnocchi dle instrukcí na balení. Slijte vodu a dete prozatím bokem.

2

Na pánvi rozehřejte olivový olej, přidejte cibuli a chvilku restujte. Osolte, opepřete a přidejte česnek, který přibližně minutu restujte.

3

Přisypte nakrájený chřest a nechte vařit doměkka, přibližně 5 až 7 minut.

4

Přidejte hrášek s gnocchi a nechte ještě dvě minuty restovat.

5

Nakonec vlijte smetanu a přidejte nastrouhaný parmazán. Nechte sýr rozpustit ve smetaně, vše dobře promíchejte a naposledy vlijte citrónovou šťávu.

6

Promíchejte a ihned servírujte.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Domácí kopřivový sirup – 2 recepty na přírodní lék

Pečené kuřecí kuličky s pikantní pomerančovou omáčkou

Salát s tuňákem, zelenými fazolkami a vejcem

Pražský koláč

5 tipů na ZDRAVOU VEČEŘI

Smetanový čokoládový dort s arašídy

Brownies z černých fazolí, datlí a kávy + výživové hodnoty

Špagety s fazolkami

Jednoduché bramborové curry s kuřecím masem

Čerstvé tagliatelle se sušenými rajčaty, baby špenátem

Recept na univerzální mix pro bezchybné muffiny

Obrácený jablečný štrůdl se skořicí