Salát s tuňákem, zelenými fazolkami a vejcem

Rychlá, zdravá a přesto sytá večeře? Zkuste fantastický tuňákový salát. Kromě čerstvé zeleniny jsou v něm ještě blanšírované fazolové lusky, vařené vejce a černé olivy. Salát je poměrně vydatný a postačí jako plnohodnotn

FreshBites

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Na salát:

  • 2 menší hlavičky salátu little gem (mini-verze římského salátu, prodávaná také jako salátová srdíčka)
  • 2 hrsti rukoly
  • 2 středně velké cibule
  • 2 hrsti zelených fazolových lusků
  • 4 rajčata (nebo obdobné množství menších)
  • 4 vajíčka
  • 2 plechovky tuňáka (nebo víc, pokud ho máte rádi)
  • 1 balení černých oliv
  • hrst nasekané zelené petrželky
  • hrst nasekaného pórku

Na zálivku:

  • ½ dcl slunečnicového oleje
  • Šťáva z ½ citronu
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 1 lžička hrubozrnné hořčice
  • sůl
  • pepř

Postup

1

Vejce uvařte natvrdo, oloupejte, nakrájejte na dílky a odložte stranou.

2

Fazolky omyjte a odkrojte jim stopu. Poté je dejte do osolené vařící vody a vařte je 2 - 3 minuty (nebo použijte pařáček a vařte je v páře přibližně obdobně dlouhou dobu). Fazolky z vody vyndejte a prudce je ochlaďte ledovou vodou. Odložte stranou.

3

Slijte vodu z oliv, petrželku a kopr nasekejte najemno a oboje také odložte stranou.

4

Slijte olej z tuňáka do skleničky a uschovejte ho. Tuňáka odložte stranou.

5

Připravte si zálivku: do oleje z tuňáka nebo obdobného množství slunečnicového oleje přidejte vymačkanou šťávu z citronu, obě hořčice, sůl a pepř. Vše dohromady dobře promíchejte.

6

Ve velké míse smíchejte nakrájený salát, rajčata, rukolu, cibuli na kolečka, přidejte blanšírované fazolky a vše společně dobře promíchejte s připravenou zálivkou.

7

Salát servírujte na misky a navrch přidejte tuňáka, olivy, dílky vajíčka. Vše posypejte nasekanou petrželkou a koprem.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Křupavé kuřecí kousky s 11 druhy koření a bylinek

Rychlé langoše bez kynutí a plné sýra

Video: Obrácené karamelizované ananasové dortíčky s koktejlovou třešničkou

Halloweensky koláč s jablkami

Rychlé pizzové mufiny se šunkou, sýrem a oregánem

Rychlé nudle z pánve s omáčkou a třemi druhy hub

Medový chlebíček s vlašskými ořechy

Brokolicova ryza

Sladké domácí Beignetky z odpalovaného těsta

Japchae – korejské nudle se zeleninou, houbami a masem

Batáty plněné hlívou, krůtím masem a avokádem

Hutný čokoládově-pivní dort s krémovou polevou