Domácí máslový karamel se špetkou soli

Během deseti minut si můžete sami uvařit jemný, máslový karamel, který se hodí jako poleva na zmrzliny, náplň dezertů nebo jen tak na mlsání. Můžete jej také připravit a darovat nějakému nadšenci do vaření, určitě jej potěšíte.
  • Čas přípravy: 10 minut
  • Porce: přibližně 1 hrnek karamelu

Janetta

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 60 g másla
  • 1/2 hrnku třtinového cukru
  • 1 lžička lupínkové soli (ideální je tzv. Maldonská sůl) (volitelné)
  • 1/2 hrnku smetany ke šlehání
  • 1 lžička vanilkového extraktu

Postup

1

Rozpusťte máslo v rendlíku. Přisypte cukr, sůl a přilijte smetanu. Přiveďte směs k varu a nechte probublávat 4 až 5 minut.

2

Sundejte směs z plotny a přilijte vanilkový extrakt. Přelijte hotový karamel do sklenice, ve které jej budete skladovat. Ideální je, mít karamel uschovaný v lednici, déle vydrží.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Krémový dresing z řeckého jogurtu a podmáslí

Vepřové po čínsku s nudlemi

Koláč s brusinkami a mákem

Čokoládové muffiny

Křupavá pizza z cuketového těsta s domácí rajčatovou omáčkou

Makovec s višněmi

Nektarinkový chia pudink

Nepečený kokosový dort s tvarohovým krémem

Jahodové řezy z listového těsta a s tvarohovou náplní

Bylinkové carpaccio

Pečená dýně s parmazánem a bazalkovým dipem

Špaldová galetka s třešněmi a karobem (galette)