Dokonalý domácí kávový likér

Rychlý recept, s jehož pomocí vykouzlíte fantastický kávový likér za přibližně třetinu ceny, než kdybyste jej kupovali. Je výborný jako surovina k pečení, či jen tak samotný. Udělejte jej více a podarujte vaši rodinu a známé originálním “home-made” vánočním dárkem, který bude vyráběný přímo vámi a s láskou.

Janetta

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 4 hrnky vařící vody
  • 2 hrnky třtinového cukru
  • 2 hrnky krupicového cukru
  • 1/2 hrnku instantní kávy
  • 1 vanilkový lusk
  • 3 hrnky vodky
  • 3 sterilizované láhve o objemu 0,75 l

Postup

1

Do větší mísy dejte oba druhy cukrů a v konvici nechte ohřát vodu.

2

Nalijte vařící vodu na cukr, promíchejte a jakmile se rozpustí, přidejte instantní kávu. Vše promíchejte a nechte zchladnout na pokojovou teplotu (ideálně).

3

Po zchladnutí přidejte vanilková semínka z lusku. Lusk podélně nařízněte a tupou stranou nože vyškrábejte semínka a vmíchejte do směsi.

4

Nakonec postupně přidejte vodku, promíchejte a plňte do lahví. Dobře uzavřete a skladujte v chladnu.

5
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Video: Bramborové válečky plněné čedarem, slaninou a jarní cibulkou

Strouhaný tvarohový koláč

Indická červená čočka

Popraskané dýňové sušenky

Vláčné banánové muffiny s ovesnými vločkami do 30 minut

Krémová polévka z pečené dýně a mrkve

Ovocné smoothie

Krůtí roláda plněná polníčkem, rukolou a mozzarellou

Cizrnové klobásky

Zeleninové sushi

Anglie – kávovo-ořechový dort

Cizrna s mletým hovězím masem