Nepečené pudinkové řezy se sušenkovým korpusem a karamelizovaným cukrem

Netradiční spojení základu jako u cheesecaku, jemného domácího pudinku a karamelizovaného povrchu vytvoří dezert, který skvěle chutná a není náročný na přípravu, jelikož jej nemusíte péct :).
  • Doba přípravy: 40 minut + čas na chlazení
  • Porce: 10

Janetta

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Těsto

  • 200 g sušenek, drcených
  • 100 g rozpuštěného másla

Krém

  • 500 ml plnotučného mléka
  • 115 ml smetany ke šlehání
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 6 lžic kukuřičného škrobu
  • 5 žloutků
  • 150 g krupicového cukru
  • 40 g másla

Karamel

  • 5 lžic krupicového cukru

Postup

1
Na krém vlijte do rendlíku mléko, smetanu a vanilkový extrakt. Přiveďte k varu a poté odstavte.
2
Ve velké misce smíchejte škrob, žloutky a cukr. Přilívejte po troškách horkou mléčnou směs za stálého míchání. Poté nalijte směs zpět do rendlíku a za stálého míchání vařte 5 až 6 minut dohusta.
3
Poté sundejte z plotny a přidejte máslo. Rozmíchejte a nechte 10 minut chladnout. Poté zakryjte potravinovou folií tak, aby se dotýkala povrchu pudinku a nechte úplně vychladnout.
4
Formu o velikosti 20×20 cm vyložte pečícím papírem.
5
V misce promíchejte nadrcené sušenky s rozpuštěným máslem. Vzniklou směs natlačte na dno formy.
6
Vychladlý pudink natřete na sušenky, zakryjte alobalem a dejte do lednice na 2 až 3 hodiny.
7
Vyndejte moučník z lednice a nakrájejte jej na 10 kousků. Na každý kus nasypejte trochu krupicového cukru a zkaramelizujte jej pomocí cukrářské flambovací pistole.
8
Nechte minutu chladnout a poté podávejte.
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Rychlé krevetové kari

Těstoviny s hlívou, špenátem a parmazanem

Video: Španělské empanadas – křupavé taštičky plněné houbami a zeleninou

Čočková sekaná se žampiony a tempehem

Čučoriedkový koláč s posýpkou

Kefírové lívance

Spaghetti alla puttanesca

Jablečno-ořechové paleo pralinky bez přidaného cukru hotové za pár minut

Polévka z pečené řepy a fenyklu s kozím sýrem

Nepečený koláč s krémovou náplní a jahodami

Čokoládový raw dort

Jablečný koláč