Nepečené pudinkové řezy se sušenkovým korpusem a karamelizovaným cukrem
Netradiční spojení základu jako u cheesecaku, jemného domácího pudinku a karamelizovaného povrchu vytvoří dezert, který skvěle chutná a není náročný na přípravu, jelikož jej nemusíte péct :).
Doba přípravy: 40 minut + čas na chlazení
Porce: 10
Janetta
Autor
★★★★★0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0
Ingredience
Těsto
200 g sušenek, drcených
100 g rozpuštěného másla
Krém
500 ml plnotučného mléka
115 ml smetany ke šlehání
1 lžička vanilkového extraktu
6 lžic kukuřičného škrobu
5 žloutků
150 g krupicového cukru
40 g másla
Karamel
5 lžic krupicového cukru
Postup
1
Na krém vlijte do rendlíku mléko, smetanu a vanilkový extrakt. Přiveďte k varu a poté odstavte.
2
Ve velké misce smíchejte škrob, žloutky a cukr. Přilívejte po troškách horkou mléčnou směs za stálého míchání. Poté nalijte směs zpět do rendlíku a za stálého míchání vařte 5 až 6 minut dohusta.
3
Poté sundejte z plotny a přidejte máslo. Rozmíchejte a nechte 10 minut chladnout. Poté zakryjte potravinovou folií tak, aby se dotýkala povrchu pudinku a nechte úplně vychladnout.
4
Formu o velikosti 20×20 cm vyložte pečícím papírem.
5
V misce promíchejte nadrcené sušenky s rozpuštěným máslem. Vzniklou směs natlačte na dno formy.
6
Vychladlý pudink natřete na sušenky, zakryjte alobalem a dejte do lednice na 2 až 3 hodiny.
7
Vyndejte moučník z lednice a nakrájejte jej na 10 kousků. Na každý kus nasypejte trochu krupicového cukru a zkaramelizujte jej pomocí cukrářské flambovací pistole.