Nepečené pudinkové řezy se sušenkovým korpusem a karamelizovaným cukrem
Netradiční spojení základu jako u cheesecaku, jemného domácího pudinku a karamelizovaného povrchu vytvoří dezert, který skvěle chutná a není náročný na přípravu, jelikož jej nemusíte péct :).
- Doba přípravy: 40 minut + čas na chlazení
- Porce: 10
★★★★★ 0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0
Ingredience
Těsto
- 200 g sušenek, drcených
- 100 g rozpuštěného másla
Krém
- 500 ml plnotučného mléka
- 115 ml smetany ke šlehání
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 6 lžic kukuřičného škrobu
- 5 žloutků
- 150 g krupicového cukru
- 40 g másla
Karamel
- 5 lžic krupicového cukru
Postup
1
Na krém vlijte do rendlíku mléko, smetanu a vanilkový extrakt. Přiveďte k varu a poté odstavte.
![]()
2
Ve velké misce smíchejte škrob, žloutky a cukr. Přilívejte po troškách horkou mléčnou směs za stálého míchání. Poté nalijte směs zpět do rendlíku a za stálého míchání vařte 5 až 6 minut dohusta.
![]()
3
Poté sundejte z plotny a přidejte máslo. Rozmíchejte a nechte 10 minut chladnout. Poté zakryjte potravinovou folií tak, aby se dotýkala povrchu pudinku a nechte úplně vychladnout.
![]()
4
Formu o velikosti 20×20 cm vyložte pečícím papírem.
![]()
5
V misce promíchejte nadrcené sušenky s rozpuštěným máslem. Vzniklou směs natlačte na dno formy.
![]()
6
Vychladlý pudink natřete na sušenky, zakryjte alobalem a dejte do lednice na 2 až 3 hodiny.
![]()
7
Vyndejte moučník z lednice a nakrájejte jej na 10 kousků. Na každý kus nasypejte trochu krupicového cukru a zkaramelizujte jej pomocí cukrářské flambovací pistole.
![]()
8
Nechte minutu chladnout a poté podávejte.
![]()
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}