Cuketová čalamáda

Cuketová čalamáda má využití opravdu velmi široké. Dát si ji můžete na topinku, do toustů či sendvičů, na pizzu, pod maso a nebo skvělá je s orestovanými kuřecími kousky a na těstoviny nebo klidně jen tak s těstovinami či rýží.

reBarbora's kitchen

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 2 kg cukety
  • 0,5 cibule
  • 10 stroužků česneku
  • 4 velká rajčata
  • 1 balení rajčatové passaty nebo suga (já měla passatu 500 g)
  • 5 lžic třtinového cukru
  • 5 lžiček soli
  • 8 lžic vinného octa
  • 6 lžic balsamico octa
  • 8 lžic worcestru
  • čerstvě namletý pepř
  • olej

Postup

1

Cukety nastrouhejte nahrubo, cibuli na menší proužky, česnek na slabé plátky a rajčata nakrájejte na jemno.

2

V hlubší pánvi, ideálně wok, si rozpalte olej a dejte orestovat cibulku. Až cibule zesklovatí, přidejte česnek a minutku restujte. Pak přidejte rajčata a nechte je cca 5 minut povařit. Poté přidejte vše ostatní – cukr, sůl, pepř, oba octy, worcestr a passatu a nechte dalších cca pět minutek povařit. Poté přendejte do pekáčku či zapékací misky (můžete pekáčky vyložit pečícím papírem, do keramického jsem dala pečící papír do nepřilnavého nic). Pečte zhruba 45 min na 180 °C.

3

Po uplynutí doby pečení plňte ihned ještě horké do připravených čistých sklenic, ideálně vyvařených, stejně tak víčka musí být čistá a suchá. Naplněné sklenice otočte dnem vzhůru.

4

Po otevření skladujte v lednici.

5

Z tohoto množství jsem připravila 8 středních skleniček.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Kuskus s krůtím masem

Cannelloni plněné ricottou s rajčatovou omáčkou

Velikonoční beránek bez lepku

Pečený pstruh s tymiánem

Celozrnné řepové placky s uzeným pstruhem a koriandrem

Mini pavlovy s jemným krémem a malinovou polevou

Video: Zdravé nepečené Brownies z datlí

Zapečená bramborová kaše

Vánoční cukroví – bílkové pusinky s vanilkou a čokoládovým mramorováním

Zamilovaná brownies s vanilkovým krémem

Rychlé zapečené kuřecí řízky ála Cordon bleu

Králík na rozmarýnu