Zapékané hlávkové zelí s cuketou, česnekem a sýrem
Hledáte nějaký jednoduchý a rychlý recept na lehčí a zdravější oběd? Vyzkoušejte tuto zapečenou zeleninu. Stačí vše jen smíchat, zapéct a může se prostírat. :)
Redakce
Autor
★★★★★0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0
Ingredience
1 ks hlávkového zelí, uvařeného doměkka a nakrájeného na kousky
2 střední cukety, bez semínek a nakrájené na plátky
2 hrnky hladké mouky
1 malá cibule, nasekaná najemno
1 lžičky kypřícího prášku
1/2 hrnku parmazánu, strouhaného
2 lžíce čerstvé petržele, nasekané
1 lžička soli
1 lžička sušeného oregána
3 stroužky česneku, nadrcené
1/2 hrnku oleje
4 vejce, rozšlehaná
1 1/2 hrnku strouhaného čedaru
černý pepř k dochucení
Postup
1
Předehřejte troubu na 180 °C a zapékací mísu o velikosti 22 x 33 cm vymažte lehce olejem.
2
Ve velké mísy rozšlehejte vejce s olejem, oregánem, petrželí a okořeňte solí a pepřem.
3
V jiné misce smíchejte mouku s kypřícím práškem. Pomalu přilijte vaječnou směs a promíchejte.
4
Do těsta dále vsypte cibuli, česnek, cuketu, zelí, parmazán a petržel. Těsto vlijte do do připravené zapékací mísy a vložte do trouby.
5
Pečte přibližně 20 minut, poté posypejte čedarem a pečte dalších 10 až 20 minut nebo dokud se sýr zcela nerozpustí a nezačne bublat.