Zapečený skládaný chleba s máslem z medvědího česneku a mozzarelou

Naprosto originální recept na křupavý skládaný chleba s pikantním medvědím česnekem a jemnou mozzarellou. Výborný jen tak na uďubování nebo jako příloha. :)

Redakce

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Těsto:

  • 600 g chlebové mouky
  • 200 g vlažné vody
  • 100 g mléka
  • 1 kostku droždí
  • ½ lžičky cukru
  • 2 a ½ lžičky soli
  • 50 g olivového oleje

Náplň:

  • hrst lístků medvědího česneku nasekaných na jemno
  • 120 g změklého másla
  • špetka soli
  • mozzarella nakrájenou na plátky
  • olivový olej na potření

Postup

1

Do mísy si dáme všechny přísady na těsto, důkladně promícháme a necháme vykynout 15 minut. Těsto přendáme na pomoučený vál a rozválíme na plát velký přibližně jako pečící plech.

2

Předehřejeme si troubu na 200°C a zapékací mísu si vymažeme máslem.

3

V misce smícháme změklé máslo, medvědí česnek a sůl. Touto směsí potřeme těsto. Následně těsto nařežeme na 5 cm široké pruhy a poskládáme je jako harmoniku. Jednotlivé harmoniky naskládáme těsně vedle sebe do zapékací mísy. Mozzarellou vyložíme některé záhyby. Těsto pokapeme olivovým olejem a necháme 10 minut odležet.

4

Pečeme 20-30 minut. Po prvních 15 minutách potřeme ještě trochou olivového oleje.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Výběr mořských potvůrek :-)

Vepřová panenka po indicku s plackami čapátí

Indická květáková rýže s kokosovým mlékem

Lehké kuřecí kari

Jacket potatoes s pečenými fazolemi

Zeleninový bulgur s tuňákem a olivami

Kinder Pingui – poctivé řezy s oříšky

Skořicový trhací chléb

Krémový rýžový puding s kokosovým mlékem

Pecorino s marmeládou

Kuřecí paličky v medovo-česnekové marinádě se zázvorem

Domácí paštika bez éček