Žampionová omáčka

Modemalist

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 500 g žampionů
  • olej – na smažení
  • 1 cibule
  • 1 kelímek zakysané smetany – 200 g
  • 400 ml mléka
  • špetka soli
  • špetka pepře
  • špetka bazalky
  • špetka adžiky
  • bramborový škrob – na zahuštění

Postup

1

Očistěte žampiony a nakrájejte na plátky. Poté je osmažte do změknutí na troše oleje.

2

Zvlášť si na troše oleje opražte cibuli.

3

Žampiony i cibuli rozmixujte na hrubší kaši. Dle chuti nechte větší kousky žampionů.

4

Vložte do hrnce a přidejte smetanu. Poté přilijte mléko.

5

Osolte, opepřete, přidejte špetku sušené bazalky a adžiky.

6

Pokud chcete omáčku hustější, přidejte trochu bramborového škrobu rozmíchaného v troše mléka.

7

Chvíli povařte a můžete podávat.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Jemný banánový dort s vanilkovým krémem

Fitness nepečené ořechovo-kokosové kuličky s kakaem a chia semínky

Dětský dort (kočičí dort)

Video: Nepečený jahodový dort s pěnou z bílé čokolády

Domácí ořechový a makový závin z křehkého těsta

Zdravé datlové tyčinky

Pappardelle s černým lanýžem

Míchaný salát s jahodami a bazalkovým tofu

Veganská koprová omáčka

Silná krémová česnečka

Šťavnaté masové kuličky s baby brambory zapečené ve smetanové omáčce

Domácí bounty tyčinky