Pečená rajčata s česnekem a sýrem

Rychle hotové. Žádné zbytečné kalorie. Plátek rajčete, sýr, bylinky a křupavá kůrčička. K televizi, pro návštěvy nebo jen pro radost. :)

Redakce

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1 velké rajče, nakrájené na čtyři plátky
  • 1/4 hrnku nastrouhaného sýru parmezán (můžete nahradit i méně tučným sýrem, ale parmezán je ideální a tvrdý sýr)
  • 1/4 hrnku strouhanky
  • 2 stroužky třeného česneku (můžete ho pomlít, utřít nebo protlačit česnekovačem)
  • hrstka nasekané petrželky
  • špetka soli
  • špetka pepře
  • 1 – 2 lžičky olivového oleje

Postup

1

Dejte předehřát troubu na 220 °C.

2

V misce smíchejte parmezán a strouhanku.

3

Vyložte plech pečicím papírem, pokapejte jej olivovým olejem a vyskládejte na něj plátky rajčat. Posypte je česnekem. Poté na ně nasypejte směs parmezánu a strouhanky. Poté sůl, pepř a petržel. Pokapejte olivovým olejem a nechte zapéct, než jsou rajčata měkká (asi 10 minut).

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Kořeněný kečup

Mini pavlova s citronovým krémem a ovocem

Krůtí na mrkvi, bylinkách a bílém víně

Celerový salát pro lepší imunitu

Dekadentní čokoládovo karamelový cheescake

Medové perníčky i ozdoba na hrneček

Vepřová panenka s pečenými batáty a brokolicí

Lokše plněné zelím a hlívou

Super rychlý a snadný koláček ze sušeného ovoce

Dýňový koláč

Bezlepkový rychlý švestkový crumble

citronove ricottove testoviny

Citronové ricottové těstoviny s rukolou