Rychlé dýňové dortíky s vanilkovým krémem

Malé dýňové dortíky, kterým nikdo neodolá. Zvládnou je i začátečníci v pečení a jejich chuť se ničemu nevyrovná – snad jen dýňovému koláči, jejichž menší verzí vlastně jsou :).
  • Doba přípravy: 30 minut + čas na chladnutí
  • Porce: 12 kusů

Janetta

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Těsto

  • 450 g dýňového pyré (dá se koupit v plechovce nebo vyrobit vlastní)
  • ¾ hrnku krupicového cukru
  • 2 vejce
  • 2 lžičky vanilkového extraktu
  • ¾ hrnku smetany ke šlehání
  • ⅔ hrnku hladké mouky
  • ½ lžičky mleté skořice
  • ¼ lžičky soli
  • ¼ lžičky kypřícího prášku
  • ¼ lžičky jedlé sody

Krém

  • 240 g krémového sýra (Lučiny, Philadelphie)
  • 1 hrnku moučkového cukru
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1½ hrnku smetany ke šlehání

Postup

1

Předehřejte troubu na 180 °C. Muffinový plech vymažte tukem.

2

Dýňové pyré smíchejte s cukrem, poté přidejte vejce, vanilku a smetanu.

3

Přisypte suché ingredience, promíchejte a připraveným těstem naplňte vymazanou formu.

4

Pečte přibližně 20 minut. Poté nechte přibližně 20 minut chladnout a přesuňte do lednice do úplného vychladnutí.

5

Mezitím si připravte krém. V míse vyšlehejte smetanu do tuha. V druhé misce rozšlehejte krémový sýr a cukr s vanilkou dohladka. Přidejte šlehačku, jemně promíchejte a hotovým krémem ozdobte dortíky.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Tataráček z červené řepy

Čočkový vegan portobello burger

Čokoládové sušenky s konopím

Krémová česneková polévka

Domácí kávové marshmallows

Švestkové chutney

Narozeninový tiramisu dort pro děti

Nejkřupavější pečené brambory

Thajský salát z ředkve a okurky

Pečená rajčata s česnekem a sýrem

Domácí Ferrero Rocher bez rafinovaného cukru

Video: Snadné cibulové kroužky plněné hovězím mletým masem a čedarem