Švédský sypaný tvarohový koláč

Dvě v troubě N&M

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Suchá směs

  • 2 a ½ hrnku polohrubé mouky
  • 1 hrnek cukru krupice
  • 1 prášek do pečiva (použila jsem Prdopeč bez fosfátů)

Tvarohová náplň

  • 3 balení měkkého tvarohu (3 x 250 g)
  • 3 celá vejce
  • 1 vanilkový cukr a 2 lžíce cukru moučka
  • hrst sušených hrozinek/brusinek nebo obojí
  • rum na namočení hrozinek/brusinek
  •  150 g másla

Postup

1

Troubu předehřejeme na 180 °C.

2

Mouku, cukr a prášek do pečiva smícháme. Polovinu směsi nasypeme na plech vyložený pečícím papírem. Na tuto vrstvu nalijeme tvarohovou náplň, kterou jsme připravili smícháním tvarohu, vajec, cukru a hrozinek/brusinek (předem namočené v rumu). Náplň rozetřeme stejnoměrně po celé pečící nádobě a zasypeme druhou polovinou suché směsi.

3

Povrch takto připraveného koláče poklademe plátky másla a vložíme do trouby. Koláč je hotov za 45 minut, což také poznáme dle zlatého máslového povrchu koláče a neopakovatelné vůně, která tento proces pečení provází.

Poznámka

Na internetu jsem se dočetla, že z tohoto koláče je prdopreč dost cítit, proto jsem sáhla po tom bez fosfátů. Koupíte ho např. v Bazalce a dalších Bio obchodech. V receptu byla použitá forma na pečení o rozměrech 28×34 cm. Příště zkusím menší. Takto je koláč dost nízký.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Charlotka

Těstoviny s kuřecím, mozzarellou a sušenými rajčaty

Dýňové tolárky

letni salat s avokadem, jahodami a kozim syrem

Letní salát s jahodami, avokádem a kozím sýrem

Míchaná tofíčka

Tofu směs s chilli omáčkou

Recept na domácí bezový sirup

Plněné paprikové lodičky s pečenou polentou

Kuřecí kousky s ananasem

Pomalu pečené hovězí na červeném víně se zeleninou

Jednoduché italské plněné papriky

7 novoročních jídel, které vám přinesou zdraví, peníze i dlouhý život