Suchá směs
Tvarohová náplň
Troubu předehřejeme na 180 °C.
Mouku, cukr a prášek do pečiva smícháme. Polovinu směsi nasypeme na plech vyložený pečícím papírem. Na tuto vrstvu nalijeme tvarohovou náplň, kterou jsme připravili smícháním tvarohu, vajec, cukru a hrozinek/brusinek (předem namočené v rumu). Náplň rozetřeme stejnoměrně po celé pečící nádobě a zasypeme druhou polovinou suché směsi.
Povrch takto připraveného koláče poklademe plátky másla a vložíme do trouby. Koláč je hotov za 45 minut, což také poznáme dle zlatého máslového povrchu koláče a neopakovatelné vůně, která tento proces pečení provází.
Na internetu jsem se dočetla, že z tohoto koláče je prdopreč dost cítit, proto jsem sáhla po tom bez fosfátů. Koupíte ho např. v Bazalce a dalších Bio obchodech. V receptu byla použitá forma na pečení o rozměrech 28×34 cm. Příště zkusím menší. Takto je koláč dost nízký.