Supreme z kukuřičného kuřete s hráškovým bulgurem

Na kuřecí maso se hází mnohdy hodně fám a nepěkných řečí. Pokud patříte mezi „kuřecí nedůvěřivce“, sáhněte po francouzských kukuřičných kuřatech. Nejen, že už na první pohled vidíte drobné rozdíly, po jejich ochutnání pochopíte, co na takovém supreme z kukuřičného kuřete všichni mají. I já jsem podlehla šťavnatosti a křehkosti tohoto masa.

Vařeniště.cz

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Supreme:
  • 1 kuřecí prso supreme z kukuřičného kuřete
  • Sůl
  • Čerstvě mletý pepř
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce másla
  • Citron
  • Větvička tymiánu
  • 1 stroužek česneku
Hráškový bulgur:
  • 50 g bulguru
  • 150 g mraženého hrášku
  • 1 – 2 lžíce smetany 30%
  • Sůl
 

Postup

1
Bulgur propláchněte, zalijte přiměřeným množstvím horké vody, přidejte špetku soli a uvařete doměkka. Bude to trvat asi 20 minut.
2
Hrášek nasypte do vroucí vody. Vařte asi 3 – 4 minuty. Sceďte a přelijte studenou vodou. Vložte zpět do hrnce a mixujte tyčovým mixérem. Přilijte smetanu, přidejte špetku soli a ještě krátce promixujte. Smíchejte s uvařeným bulgurem.
3
Troubu předehřejte na 180 ⁰C. Kuřecí supreme osušte papírovou utěrkou. Osolte a opepřete z obou stran. Do pánve vložte asi lžíci másla a lžíci oleje. Do rozpáleného tuku vložte kuřecí maso kůží dolů a 3 minuty opékejte. Během opékání trochu ztlumte plamen, abyste kůži nespálili. Po třech minutích otočte a pečete další 3 minuty. Maso položte na plech nebo do plechového pekáčku a dejte do předehřáté trouby dopéct. Podle velikosti to bude trvat 10 – 15 minut. Po upečení nechte maso odpočinout.
4
Vymačkejte šťávu z jednoho menšího citronu. Nalijte šťávu do pánve s výpekem. Přidejte větvičku tymiánu a čenek, prohřívejte, dokud se šťáva nezdedukuje. Odstavte z plotny. Můžete přidat ještě kousek másla. Šťávu přeceďte.
5
Supreme překrojte šikmým řezem na tři části. Na talíř nandejte hráškový bulgur, položte na něj maso a lehce přelijte šťávou
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Cold brew coffee /studená káva

Kuřecí závitek se sušenými rajčaty a mozzarellou

Nepečený borůvkový cheesecake s chia semínky

Špenátove pesto na cestoviny

Obrácený banánový koláč

Čokoládový dort Sacher – receptura nejbližší originálu

Dýňový chlebíček

Vanilkové řezy se šlehačkou a kaštanovým pyré

Bůček dušený v kokosové vodě

Bramborové bochánky plněné lesními houbami

Kuřecí prsa plněná dýňovou nádivkou

jahodovy cheesecake

Jednoduchý jahodový cheesecake