Lahodná a lehká příloha: Šťouchané brambory s květákem a mandlemi

Smetana a máslo jsou v této kaši nahrazeny květákem a chuť je podtržena mandlemi. Pokud hledáte dietnější a lahodnější variantu bramborové kaše či šťouchaných brambor, určitě vyzkoušejte tento recept. 🙂

Redakce

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1 kg brambor, umyté a nakrájené na tenké plátky
  • 1 hrnek mandlí
  • 1 středně velký květák (nalámaný na malé růžičky, kterých budou asi 4 hrnky)
  • 1 jarní cibulka, nakrájená na tenké plátky
  • 1 snítka rozmarýnu
  • 2 lžíce olivového oleje
  • mořská sůl a mletý pepř

Postup

1

Kousky brambor dejte do velkého hrnce, zalijte vodou a vařte na středním plameni.

2

Mezitím v kuchyňském robotu namelte mandle na prášek.

3

Růžičky květáku dejte do jiného hrnce, zalijte vodou a vařte asi 10 minut, dokud květák nezměkne. Těsně předtím přidejte ke květáku jarní cibulku.

4

Slitý květák přidejte do kuchyňského robota a mixujte, dokud z květáku nevznikne jemná drť.

5

Uvařené brambory slijte a dejte do velké mísy. Pomocí šťouchadla na brambory je nahrubo rozdrťte.

6

Na pánvičce zahřejte olivový olej a přidejte snítku rozmarýnu. Vařte 3 minuty, aby olej nasákl příchuť rozmarýnu.

7

Směs květáku a mandlí vmíchejte do brambor.

8

Pokapejte olejem a dochuťte solí a pepřem.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Pečený květák okořeněný paprikou

Pikantní zeleninová mísa s avokádem a cizrnou

Citronová rýže se špenátem a koriandrem

Zeleninový bulgur s tuňákem a olivami

Rychlé těstoviny s rajčaty, mletým masem a sýrem

Špagetová hnízda na ledovém salátku

Slaný těstovinový koláč

Vymazlený domácí kečup s 5 druhy koření

Vláčné dýňové kostky s čokoládou a sušenkovým korpusem

Zázvorový sirup

Bábovka, ze které teče máslo!

Video: Nepečený jahodový dort s pěnou z bílé čokolády