Špenátový krém s parmazánem

V tomto počasí je důležité tělo nečím pořádně prohřát. Proto mám v zimním období nejraději husté polévky, které mě skvěle zasytí a taky pěkně zahřejí. Navíc špenát obsahuje velké množství vitamínů a má pozitivní vliv na naši nervovou soustavu – pomáhá zlepšovat náladu, zahání stres a únavu, což ve stresovém období před Vánoci potřebuje teď asi každý :-).

Na skok v kuchyni

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 60 g přepuštěného másla
  • 1 střední cibule
  • 3 polévkové lžíce hladké mouky
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 500 g čerstvého špenátu
  • 1 stroužek česneku
  • sůl
  • pepř
  • 1 smetana ke šlehání
  • 50 g parmazánu ­+ na posypání

Postup

1

V hrnci si zpěníme na másle najemno nakrájenou cibulku. Poté zaprášíme moukou a asi minutu opékáme.

2

Do hrnce nalijeme vařící zeleninový vývar a mícháme metličkou, aby se nám jíška dobře rozpustila.

3

Aby byla polévka krásně zelená, je dobré špenát blanšírovat. Tzn., že si špenát důkladně propláchneme, odstraníme tvrdé konce a vhodíme ho do osolené vroucí vody zhruba na 30 vteřin. Poté ho slijeme a vhodíme do ledové vody.

4

Okapaný špenát společně s rozlisovaným česnekem přidáme do vývaru a necháme vařit zhruba 15 minut. Polévku si opepříme a osolíme dle své chuti a zjemníme smetanou ke šlehání. Nakonec přisypeme do polévky najemno nastrouhaný parmazán.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Strouhaný tvarohový koláč

Kuskus s červenou řepou, mandarinkou, kešu

Domácí chilli omáčka sambal

Rychlé langoše bez kynutí a plné sýra

Piškotové kostky s kakaovou polevou a strouhaným piškotem

Zeleninový guláš

Jarní závitky se špenátem a avokádem

Cuketové lasagne

Silná krémová česnečka

Ricottové gnocchi

Kokosové kostky s kakaovým krémem a čokoládovou polevou

Čínské nudle se sójovým masem a bambusem