Španělská paštika

Španělská paštika podle rodinného receptu mého kulinářského kolegy Ignácia.

Metla

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1 kg vepřových jater
  • 2 kg vepřového boku (nebo jiného masa, ale 50:50 maso / tuk)
  • 6 vajec
  • 1-2 hrnky mléka
  • 70 g soli (něco okolo 2% celé váhy produktu + navíc kompenzace za mléko a vejce)
  • 9 g mletého pepře

Postup

1

Játra a maso omyjete, osušte, očistěte (játra odblanit) a maso můžete nakrájet na menší kousky a pomelete do takové hrubosti, jakou chcete.

2

Přidáte vejce, koření (sůl a pepř) a smícháte s jedním hrnkem mléka a pořádně promísíte (hnětl jsem rukama).

3

Vyvařte a sterilizujte sklenice a víčka, (např. nalitím vroucí vody z rychlovarné konvice a víčka zalít vodou a nechat chvíli prohřát v nádobě)

4

Následně do těchto skleniček nalijete smě, nenalívejte až úplně po víčka, ale stačí k hrdlu.

5

Do hrnce dejte utěrku nebo papírové ubrousky a na ně vyskládejte skleničky. Tak aby se nedotýkaly.

6

Zalijte vodou a přiveďte k varu. Snižte teplotu (bubláním by mohly poskakovat a rozbít se) a vařte v této vodní lázni asi 3 hodiny.

7

Pokud Vám v menších hrncích dojde voda, tak dolijte, aby byly aspoň do 2/3 ponořené, ale klidně i celé.

8

Následně nechte vychladnout a vše je hotovo!

Poznámka

V chladu a temnu uskladněné vydrží okolo tří měsíců, ale klidně i déle díky správné sterilizaci a konzervaci.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Krevety se zeleninovým kuskusem

Placky z cukety a červené řepy

Vietnamský salát bún bò nam bộ

Rychlá cuketa na kari

Penne s lososem a smetanou

Zdravé dýňové rizoto

Sekaná s pivní marinádou

Chilli con carne s čokoládou

Zapečená bramborová kaše

Domácí chilli du pivert

Kaše z červené čočky

Kořeněný dýňový sirup