Játra a maso omyjete, osušte, očistěte (játra odblanit) a maso můžete nakrájet na menší kousky a pomelete do takové hrubosti, jakou chcete.
Přidáte vejce, koření (sůl a pepř) a smícháte s jedním hrnkem mléka a pořádně promísíte (hnětl jsem rukama).
Vyvařte a sterilizujte sklenice a víčka, (např. nalitím vroucí vody z rychlovarné konvice a víčka zalít vodou a nechat chvíli prohřát v nádobě)
Následně do těchto skleniček nalijete smě, nenalívejte až úplně po víčka, ale stačí k hrdlu.
Do hrnce dejte utěrku nebo papírové ubrousky a na ně vyskládejte skleničky. Tak aby se nedotýkaly.
Zalijte vodou a přiveďte k varu. Snižte teplotu (bubláním by mohly poskakovat a rozbít se) a vařte v této vodní lázni asi 3 hodiny.
Pokud Vám v menších hrncích dojde voda, tak dolijte, aby byly aspoň do 2/3 ponořené, ale klidně i celé.
Následně nechte vychladnout a vše je hotovo!
V chladu a temnu uskladněné vydrží okolo tří měsíců, ale klidně i déle díky správné sterilizaci a konzervaci.