Postup
Krok 1
Na makovou náplň vložte mléko, cukr a rozinky do rendlíku. Přiveďte mléko k varu, poté odstavte a přimíchejte mák, strouhanku a citrónovou kůru. Směs dobře zamíchejte a poté nechte vychladnout. Vychladlou náplň rozdělte na 24 kusů.
Krok 2
Na těsto smíchejte mouku, moučkový cukr, sůl a nakrájené máslo na menší kousky ve velké misce. Propracujte suroviny, až vznikne drobkovitá směs, poté přidejte žloutek a přilijte mléko s rozpuštěným droždím. Vypracujte vše do hladkého těsta, zabalte jej do potravinové folie a vložte do lednice na půl hodiny odpočinout. Poté těsto vyndejte a rozdělte na 24 stejných koulí.
Krok 3
Každou kouli rozválejte na ovál o přibližně tloušťce 2 mm. Na horní stranu dejte část makové směsi a pomalu ji zabalte do těsta.
Krok 4
Měl by vzniknout tlustší rohlíček s velmi tenkými konci. Rohlíky skládejte na plech vyložený pečícím papírem a potřete rozšlehanými žloutky. Nechte zaschnout a potřete znovu, tentokrát bílky. Opět počkejte, až povrch rohlíků uschne.
Krok 5
Předehřejte troubu na 190 °C. Pečte přibližně 10 až 15 minut nebo dozlatova.