Skořicový trhací chléb

Tohle je naprosto báječná voňavá a snadná lahůdka, kterou můžete upéct v srnčím hřbetu, ale použít by šla i menší forma na bábovku. Parádní ke snídani s čajem nebo pokud potřebujete upéct něco sladkého a doma toho moc nemáte. Nebudete se divit, pokud hned budete muset upéct další. 🙂 Přečtěte si, pokochejte se fotkami a jděte si upéct sladké pro radost.

Anna

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 3 hrnky hladké mouky
  • 1/4 hrnku cukru
  • 2 a 1/4 lžičky sušeného droždí
  • 1/2 lžičky soli
  • 60 gramů másla
  • 1/3 hrnku mléka
  • 1/4 hrnku vody
  • 2 velká vejce
  • 1 lžička vanilkového extraktu

Postup

1

Ve velké míse smíchejte 2 hrnky mouky, cukr, kvasnice a sůl. V kastrůlku nahřejte mléko a máslo, dokud se máslo nerozpustí. Přidejte vodu a vanilkový extrakt. Kvasnice můžete nejprve aktivovat. Je to pojistka, jak Vám těsto zaručeně vykyne. Rozmíchejte je ve 3 lžících teplé vody a přidejte špetku cukru. Nechte odstát, dokud směs nezačne trochu pěnit.

2

Přilijte mléčnou směs a vejce a promíchejte směs. Přidejte další 3/4 hrnku mouky a míchejte asi 2 minuty. Směs bude lepkavá. Těsto dejte do vymazané mísy, zakryjte utěrkou a nechte asi hodinu vykynout.

3

Připravte základ pro náplň. Smíchejte cukr, skořici a oříšek. Rozehřejte máslo. Začněte pracovat s těstem. Prohněťte do něj další dvě lžíce mouky a nechte 5 minut odpočinout.

4

Těsto vyválejte, rozetřete na něj rozpuštěné máslo a posypte skořicovou směsí. Nakrájejte těsto do pruhů, ty naklaďte na sebe a překrojte na čtverečky.

5

Naskládejte do formy a nechte dalších 30 – 45 minut odpočinout. Pečte 30 – 35 minut na 180 °C.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Rajčatová chlebová polévka (pappa al pomodoro)

Salát z naklíčené sóji

Grilovaná zelenina s hermelínem a tofu

Netradiční salát s jahodami a šťovíkem

Recept na domácí milky way – zdravější i chutnější

Pomalu pečené hovězí na červeném víně se zeleninou

Marinovaný kapr pečený na bramborech

Korejský čaj z jujube

Grilované kuřecí špízy se zeleninou

Tvarohovo vaječná pomazánka

Mandlové cupcakes s vanilkovým krémem

Pečená růžičková kapusta s balsamicem a pancettou