Recept na poctivé domácí těstoviny bez speciálního vybavení

Chcete ochutnat poctivé domácí těstoviny a neutratit za ně v restauraci zbytečně velké peníze? Zkuste si je vyrobit sami doma, není to nic těžkého. V tomto receptu nepotřebujete stroj na těstoviny ani speciální sušák. Bohatě si vystačíte třeba se sušákem na prádlo.

Redakce

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 250 g hladké mouky
  • 2 velká vejce
  • 1 lžička olivového oleje

Barevné varianty těstovin

Přírodní barvení těstovin můžete vytvořit pomocí šťávy ze špenátu nebo červené řepy.

  • Pro zelené přidejte 2 a půl lžíce čerstvé špenátové šťávy a vynechejte 1 vejce.
  • Pro červené přidejte 2 a půl lžíce čerstvé šťávy z červené řepy a vynechejte 1 vejce.

Postup

1

Smíchejte mouku, vejce, olivový olej. Případně přidejte zeleninovou šťávu pro barevnou variantu. Vznikne drobivá směs. Tu důkladně prohněťte, aby vzniklo jednotné těsto. Těsto zakryjte a nechte 20 – 30 minut odpočinout.

2

Hrudku těsta (pokud děláme větší dávku, tak každou zvlášť) rozdělte napůl. Každou polovinu rozválejte strojkem na těstoviny, ručně nebo pomocí válečku. Rozválené těsto přeložte na třetiny a znovu rozválejte, aby vznikl tenký plát.

3

Nyní nudle nakrájejte. Použijte k tomu strojek na těstoviny nebo těsto posypejte moukou a naviňte na váleček. Ten pak vyndejte a těsto zmáčkněte. Nakrájejte nudle, a to buď kráječem na pizzu nebo ostrým nožem.

4

Nakrájené nudle pověste na sušák. Buď využijte sušák na těstoviny, nebo obyčejný na prádlo. Těstoviny začnou schnout už po několika minutách.

5

Těstoviny rovnou uvařte (čerstvé se vaří asi jen 6 minut) nebo je smotejte do klubíček a sušte je takto 3 – 4 hodiny. Poté je uskladněte ve sklenici při pokojové teplotě (vydrží až 4 dny) nebo je dejte zamrazit, tak vydrží až 2 měsíce.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Pappardelle se smetanovou omáčkou z gorgonzoly

Marocké mleté maso s kuskusem

Cuketovo – dýňové jáhloto

Sýrové placičky z bramborové kaše, doplněné zakysanou smetanou

Pečené česnekové Edamame fazolky

Zapečené těstoviny s brokolicí a tofu

Video: Pečené kuřecí stehna se smetanovou omáčkou a sušenými rajčaty

Chřest se sýrem a šunkou v župánku z listového těsta

Snadná křehká plněná bramborová pizza z pánve

Guacamole

Dýňová polévka

Rychlý kuskus s cuketou